У 2018 році ​​Агентство з розшуку та менеджменту активів отримало арештоване майно Новояворівської та Новороздільської ТЕЦ через кримінальне провадження щодо розкрадання газу. Провівши конкурс, було обрано тимчасового керівника фірми “Гарант Енерго М”. Через те, що ефективність управління була на вкрай низькому рівні, міста Новий Розділ та Новояворівськ опинилися на межі зриву опалювального сезону 2019-2020. 

У листопаді-грудні 2019 року АРМА оголосило новий конкурс і обрало управителем ТОВ “Нафтогаз Тепло” за переговорною процедурою. І тільки 25 серпня 2021 року Кабмін передав арештоване майно ТЕЦ в управління “Нафтогаз Тепло” за особливою процедурою.

Справа в тому, що ТЕЦ — це стратегічно важливий об’єкт, який має працювати без зупинок. Він є ключовим елементом інфраструктури, що забезпечує якісне життя Львівської області. Тому, якщо виникатимуть перебої з електропостачанням чи опаленням, вони нестимуть за собою значні фінансові та соціальні витрати.

Щоб вирішити проблему переривання роботи таких підприємств, народні депутати внесли зміни до закону України про АРМА. Таким чином, з 3 червня 2021 року завдяки правкам у проголосованому законопроєкті 5309 стало можливим залучення Кабміну та профільних міністерств для управління непростими активами в особливих випадках. 

Відтак, передавши ТЕЦ Львівської області в управління “Нафтогаз Тепло”, Новояворівськ та Новий Розділ забезпечені сталим проходженням опалювального періоду та уникнуть збоїв у тепло- та енергопостачанні.

Ми неодноразово підтримували та закликали парламентарів прийняти правки щодо АРМА, адже вони можуть мінімізувати збої та не допустити надзвичайні ситуації від управління важливими активами. І, як бачимо, ці зміни вже працюють і приносять позитиви.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(283) "Завдяки правкам у законопроєкті 5309 стало можливим залучення Кабміну та профільних міністерств для управління непростими активами в особливих випадках. " ["quote_author"]=> string(0) "" }

Завдяки правкам у законопроєкті 5309 стало можливим залучення Кабміну та профільних міністерств для управління непростими активами в особливих випадках.