Чи приховують політики ЄС домовленості з лобістськими організаціями? Хто впливає на рішення євродепутатів? Як громадяни європейських країн можуть дізнатися про зовнішні прибутки членів Європарламенту? І який він, конфлікт інтересів, українських політиків? Про це – на тренінгу Рафаеля Кергуено (Raphaël Kergueno), експерт з політики Transparency International EU. Захід відбудеться 15 грудня о 18:30 в Київському прес-клубі за адресою: Київ, вул. Хрещатик, 27А.

В Україні новини про тендерні змови держслужбовців та просування бізнес-інтересів політиків нерідко з’являються в телеефірах та інформаційних стрічках медіа. Перевіркою потенційного конфлікту інтересів в електронних деклараціях чиновників мало б ефективно займатися Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК). Як це насправді працює в Україні та країнах ЄС? Яку роль відіграє представництво Transparency International в Європейському Союзі в контролі рішень, що приймають євродепутати? Про це розповість Рафаель Кергуено з ТІ EU.

Рафаель Кергуено (Raphaël Kergueno) працює в команді доброчесності ЄС над проектами, пов’язаними з лобіюванням, конфліктом інтересів та законодавчою прозорістю. Він також керує Вартою доброчесності ЄС (EU Integrity Watch) та розвиває національні версії онлайн-платформи у партнерстві з нашими національними представництвами. Перш ніж приєднатися до ТІ ЄС, Рафаель працював у контактному центрі Europe Direct Європейської комісії та менеджером з партнерства Groupon. Рафаель здобув бакалаврський ступінь з політики та міжнародних відносин Кентського університету і магістерський ступінь з європейських студій Маастрихтського університету.

Модератор обговорення – Катерина Риженко, проектний менеджер та юридичний радник Transparency International Україна.

Обов’язково реєструйтеся для участі за посиланням http://bit.ly/2AvXjRZ

Захід відбудеться за підтримки UNDP.

#

Контакт для медіа: Анастасія Красножон, менеджер з комунікацій Transparency International Україна

м.т. 063-47-47-286,

e-mail: [email protected]

Transparency International Україна є представництвом глобальної антикорупційної мережі Transparency International, що працює більше як у 100 країнах світу. Місія ТІ Україна: знизити рівень корупції в Україні шляхом сприяння прозорості, підзвітності та доброчесності публічної влади і громадянського суспільства. Дізнатися більше www.ti-ukraine.org