4 серпня Господарський суд міста Києва відмовив у задоволенні позову ТОВ “Юнісон Груп” про захист ділової репутації та спростування інформації.

Позивач стверджував, що інформація на сайті ti-ukraine.org і у Facebook є недостовірною. Ідеться про формулювання “1000 напіввагонів Клименка” у новині про становлення і перші кроки Агентства з розшуку і менеджменту активів.

Організація розповідала про активи, арештовані в рамках кримінального провадження щодо ексміністра доходів і зборів — одного з найвпливовіших у “сім’ї Януковича”. 

Трансперенсі Інтернешнл Україна виграла спір, рішення Господарського суду Києва набуло чинності.

Фактично суд встановив, що формулювання “1000 напіввагонів Клименка” є достовірною інформацією і не завдає шкоди діловій репутації ТОВ “Юнісон Груп”. ТІ Україна може і надалі використовувати ці формулювання, називаючи речі своїми іменами”, — зазначив адвокат у справі Сергій Курінний.

Нагадаємо, що лише у рамках однієї справи щодо ексміністра було арештовано і передано в АРМА близько 40 елітних квартир у Києві та Одесі, 30 машиномісць, 20 земельних ділянок, низку корпоративних прав, а також офісні 5 000 квадратів у ТРЦ “Гулівер” та база мисливства площею ~3000 кв. м на 1,5 га землі. Тоді винятком стали 1000 напіввагонів, котрі окремою ухвалою Печерський районний суд Києва передав “Укрзалізниці”.