lystivka

2016 рік запам’ятається нам багатьма важливими подіями в антикорупційній сфері. А найбільше – запуском електронного декларування чиновників. Його намагалися зірвати більше п’яти разів. Спроби знищити чи нівелювати е-декларування не припиняються й досі. Та ми вистояли і продовжуємо чинити супротив корумпантам. І неабияку допомогу в цьому надала міжнародна спільнота.
Те, що ми побачили в деклараціях, показало, що боротьба з корупцією у новому році лише набиратиме обертів. Скільки кримінальних справ щодо незаконного збагачення й конфлікту інтересів доведеться розслідувати! Скільки корупціонерів мають понести покарання!
Саме з цим і хочу пов’язати своє побажання на 2017 рік: щоб е-декларування виконало свою функцію, засіяне нами зерня зійшло і суспільство нарешті побачило, що корупціонери несуть справедливе покарання. Утім, моє бажання може не здійснитися без реформи судової системи.
Тож у новому році ми маємо знову закатати рукави і працювати ще активніше, щоб в Україні було засновано Антикорупційний суд.

З надією на позитивні зміни у Новому році
виконавчий директор
Transparency International Україна
Ярослав Юрчишин