Transparency International Ukraine рекомендує підтримати законопроєкт № 8045, щоб пришвидшити продаж державних і комунальних активів у податковій заставі.

Автори законопроєкту пропонують дозволити продавати майнові комплекси державних і комунальних підприємств без згоди податкових органів, якщо покупець оплатить податковий борг.

Transparency International Ukraine закликала доопрацювати законопроєкт до другого читання, щоб усунути неузгодженості та визначити чіткий порядок взаємодії податкових органів та органів приватизації.

Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав частину рекомендацій TI Ukraine. 

Під час війни надходження від приватизації потрібні як ніколи. Тому попри те, що деякі правки в законопроєкт таки не внесли, Transparency International Ukraine все одно рекомендує депутатам ухвалити законопроєкт № 8045. Це пришвидшить приватизацію державних та комунальних підприємств з майном у податковій заставі та забезпечить надходження коштів, щоб покрити їхні податкові борги.

Приватизація непрофільних і збиткових активів зараз украй необхідна, щоб знекровлена українська економіка отримала подвійну підтримку: позбувшись тягаря і отримавши вливання до бюджетів.