Transparency International Ukraine закликає уряди всіх країн світу та міжнародні компанії припинити будь-які бізнес взаємини в та з росією. В умовах нинішньої війни співпраця, а особливо відновлення економічних зв’язків, з країною-окупантом — це її підтримка.

Попри те, що більшість країн світу запровадила санкції проти рф, її чиновників та бізнесменів, Грузія навпаки — відновила експорт молочної продукції в росію. Цей крок спричинив масові протести з вимогами відставки уряду в країні. 

“Будь-який бізнес з та в росії має сприйматися як підтримка її воєнної агресії проти України. Демократичні країни та свідомі бізнеси не можуть працювати з країною, що нахабно порушує міжнародне право, здійснює воєнні злочини та розв’язала відкриту загарбницьку війну проти України,” — стверджує виконавчий директор ТІ Ukraine Андрій Боровик

Так само не припиняють стосунки з росією і деякі великі міжнародні компанії — переважно продовольчі, мережі супермаркетів, виробники побутової хімії. До цього переліку належать зокрема Nestle, Unilever, P&G, Danone, Coca Cola, Pepsi, Mondelez, McDonald’s, Auchan, Metro.

Сьогодні вихід з росії — це не просто підтримка України. Насамперед це спосіб показати, що компанія поділяє загальнолюдські цінності і ставить життя на перше місце. Ті, хто лишається, напряму фінансують вбивства цивільного населення в Україні.

Закликаємо всі уряди і компанії розривати економічні зв’язки з країною-окупантом!

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(348) "Демократичні країни та свідомі бізнеси не можуть працювати з країною, що нахабно порушує міжнародне право, здійснює воєнні злочини та розв’язала відкриту загарбницьку війну проти України." ["quote_author"]=> string(27) "Андрій Боровик" }

Демократичні країни та свідомі бізнеси не можуть працювати з країною, що нахабно порушує міжнародне право, здійснює воєнні злочини та розв’язала відкриту загарбницьку війну проти України.

Андрій Боровик