Журналісти проєкту «Схеми» разом з «Українською правдою» опублікували розслідування щодо використання коштів на утримання доріг на Дніпропетровщині.

За даними журналістів, співвласниця приватної компанії, що від березня отримала на утримання доріг півтора мільярда гривень, є пов’язаною з головою Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентином Резніченком.

Посилаючись на фінансову документацію компанії, «Схеми» заявили про підозрілі трансакції на сотні мільйонів гривень.
Коаліція RISE Ukraine закликає представників влади та правоохоронні органи якомога швидше провести перевірку фактів, наведених в розслідуванні.

Розслідування в котрий раз доводить, наскільки важливими є прозорість та підзвітність у державних закупівлях, в тому числі в рамках майбутньої відбудови.

Необхідно забезпечити максимальну прозорість на всіх стадіях відбудови, починаючи від фіксації збитків, визначення, розробки та пріоритезації проєктів, виділення фінансування, закупівель та імплементації. Це дозволить виявляти підозрілі та потенційно ризикові проєкти ще на етапі їх планування і руйнувати монополії завдяки відкритій справедливій конкуренції.

Сьогодні як ніколи важлива довіра до держави з боку міжнародних партнерів. Тому на кожне підтвердження корупційних порушень має бути жорстка реакція з боку влади, що демонструє невідворотність покарання.