23 квітня на засіданні Антикорупційного комітету депутати вирішили створити робочу групу, яка детально розгляне та сформулює правки до законопроєкту №3335, що стосується підвищення ефективності АРМА.

На думку парламентарів, законопроєкт хоч і дуже необхідний, але орієнтований на всеохопне переформатування Агентства з розшуку і менеджменту активів. Документ потребує додаткового дослідження та доопрацювання перед винесенням його у зал.

Посилення роботи АРМА – важливе не лише для інституції, але й загалом для ефективної боротьби з корупцією. Очевидно, що такі ініціативи можуть і навіть мають бути ретельно опрацьовані народними обранцями, — зауважує виконавчий директор ТІ Україна Андрій Боровик. — Але депутатам варто бути обережними у цій ретельності та не затягувати процес. Наприклад, під час економічної кризи вдала реалізація арештованих активів потенційно могла б наповнити бюджет, а ефективне управління арештованими підприємствами посприяло б створенню нових робочих місць”.

Нагадаємо, що 14 квітня група народних депутатів подала законопроєкт №3335, який передбачає зміни в роботі Агентства з розшуку та менеджменту активів.

Зокрема документ пропонує покращити механізм реалізації активів для збереження їхньої економічної вартості, унеможливити блокування роботи АРМА через використання судової системи, узгодити взаємодію між органами правопорядку та АРМА та вдосконалити функцію з управління активами.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(454) "Депутатам варто не затягувати процес. Наприклад, під час економічної кризи вдала реалізація арештованих активів потенційно могла б наповнити бюджет, а ефективне управління арештованими підприємствами посприяло б створенню нових робочих місць”." ["quote_author"]=> string(27) "Андрій Боровик" }

Депутатам варто не затягувати процес. Наприклад, під час економічної кризи вдала реалізація арештованих активів потенційно могла б наповнити бюджет, а ефективне управління арештованими підприємствами посприяло б створенню нових робочих місць”.

Андрій Боровик