В рамках цього звіту було проаналізовано закупівлі поточного, середнього, капітального ремонту та експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування, що були оголошені Службами автомобільних доріг областей України протягом 2017 р. (в період з 1 січня по 31 грудня 2017 р.).

Аналізувались закупівлі в розрізі видів робіт та видів процедур, що застосовувались Замовником. Результати закупівель згруповано та розраховано: кількість закупівель, відсоток закупівель по кожному виду робіт в загальній кількості процедур та відсоток очікуваної вартості закупівель за видами робіт в сумарному бюджеті закупівель кожного замовника. Також проведено оцінку ефективності закупівель, проведено порівняння основних показників результативності – кількість та сума укладених договорів, питома вага ціни укладених договорів, відсоток різниці переможної пропозиції і очікуваної вартості закупівлі («економія»), відсоток відміни закупівель, середня кількість учасників закупівель. Проаналізовано причини відмін закупівель.

Також, складено рейтинги підрядників за кількістю та сумою укладених договорів в розрізі областей та в цілому по Україні. Опрацьовано протоколи тендерних комітетів та складено рейтинги причин відхилень тендерних пропозицій учасників. Окремо проаналізовано відхилені пропозиції з нижчою ціною.

Читати звіт повністю