Про це повідомляє наш проект DOZORRO.

Учора на той момент радник, а сьогодні вже голова АП Андрій Богдан заявив, що через дострокові вибори готуються зміни до Закону “Про публічні закупівлі”, а саме “скорочення строків тендерних закупівель для ЦВК”.

Проте вже сьогодні Адміністрація Президента пропонує повністю вивести закупівлі ЦВК з-під дії Закону України “Про публічні закупівлі”.

Наголошуємо, що йдеться не лише про закупівлі до дострокових парламентських виборів, а до всіх виборів загалом. Більше того, йдеться і про підтримку єдиної інформаційно-аналітичної системи “Вибори”.

Окремої уваги потребують зміни до статті 18. Згідно з законопроектом, скарги на закупівлі ЦВК не зупинятимуть процедури, перебіг термінів та проведення аукціону. Ініціатори законопроекту та депутати мають розуміти, що такі зміни потребують доопрацювання самої системи та додаткових коштів на такі технічні доробки.

Виведення закупівель ЦВК з-під дії закону не лише унеможливлює ефективний контроль за використанням публічних коштів під час виборів, а й створює небезпечний прецедент.

Тим паче, що забезпечити ефективне проведення виборів ЦВК можна й без змін до закону. Є альтернативна можливість розв’язати питання проведення закупівель для позачергових виборів, наприклад змінити пункт 21 наказу МЕРТ про предмет закупівлі, як це було перед виборами Президента України.

Скорочення термінів тендерних закупівель для дострокових виборів виглядало логічним кроком. А ось виведення всіх закупівель ЦВК та ОВК з-під дії Закону — ні.

UPDATE:

Народні депутати не підтримали внесення до порядку денного законопроекти, які стосуються виборчої реформи та змін до ЗУ “Про публічні закупівлі”.

Більше: facebook.com/dozorro.org/

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(290) "Скорочення термінів тендерних закупівель для дострокових виборів виглядало логічним кроком. А ось виведення всіх закупівель ЦВК та ОВК з-під дії Закону — ні." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Скорочення термінів тендерних закупівель для дострокових виборів виглядало логічним кроком. А ось виведення всіх закупівель ЦВК та ОВК з-під дії Закону — ні.