Апеляційна палата Антикорсуду дозволила НАБУ заочно розслідувати можливі злочини ексголови Державного агентства лісових ресурсів України Віктора Сівця.

Про це повідомив журналіст “Слово і Діло” Олег Новіков.

Так, за даними ЗМІ, раніше слідчий суддя ВАКС відмовив НАБУ і САП у наданні дозволу на заочне слідство стосовно Сівця. Тому прокурор САП подав на таке рішення апеляційну скаргу. Вивчивши її, колегія суддів задовольнила апеляцію і дозволила заочне розслідування.

Імовірно, він переховується у Росії. Ще у 2016 році його разом з дружиною оголосили у розшук Інтерполу. Через рік це рішення було скасоване.

Як повідомляє Українська правда, у 2016 році ще Генпрокуратура повідомила про підозру Віктору Сівцю. Його підозрюють в одержанні неправомірної вигоди та відмиванні доходів.

Пізніше суд арештував будинки, автомобілі та корпоративні права, що належали родині екс-очільника Держагентства лісових ресурсів, а також кошти Віктора Сівця та його дружини у швейцарському банку.

Нагадаємо, що 30 липня Вищий антикорупційний суд передав в управління Агентства з розшуку та менеджменту активів “Дім лісника” у Сухолуччі, який, на думку правоохоронців, належав Януковичу. Це рішення в рамках справи про заволодіння 17 га державної землі з лісового фонду.