29 червня завершився черговий день співбесід з обрання керівництва САП. Замість очікуваних трьох кандидатів співбесідували лише двох, адже кандидат Формагей попросив перенести співбесіду через хворобу.

Першим співбесідували прокурора Максима Тимошенка.

Цікаво те, що під час заняття прокурорської посади Тимошенко склав присягу адвоката, яка передбачала піврічне стажування. Кандидат пояснив: “Це дві сторони однієї медалі… Я взяв відпустку і склав присягу, я не виконував свої обов’язки”. А запитання щодо проходження стажування залишив без відповіді.

Задекларовані 205 тисяч доларів кандидат пояснив реалізацією земельної ділянки, а також продажем двох квартир.

“Добре”, — погодилась комісія. — “А звідки тоді це добро — земельна ділянка, 2 квартири?”. 

І тут Тимошенко нагадав всім про шалене підвищення цін на земельні ділянки у 2003-2008 році. І розповів про успішну їх реалізацію зі свого боку. Успіх справді помітний: кандидат купив квартиру у Києві за 24 тисячі доларів, а продав через півтора року вже за 100 тисяч доларів. 

Комісія також згадала і про проєкт “Негідні САП” та поцікавилася, чи бачив Тимошенко цю публікацію та чи спростовував він її. На що кандидат відповів: бачив, але “не любить таким займатися”.

ЗА проходження Тимошенка до наступного етапу проголосували Бусол, Соболь, Коваль і Гуджал. Як зазначила голова комісії: “Я буду голосувати “ЗА”, бо скоро у нас не залишиться кандидатів”.

Другий кандидат, Тарас Філоненко, також не пройшов далі. Наразі він працює заступником керівника підрозділу детективів НАБУ.

Розмова з Філоненком тривала майже дві години. Це найтриваліша співбесіда на сьогодні.

Комісію зацікавила велика кількість матеріалів стосовно кандидата у ЗМІ. Наприклад, у 2015 році медіа його називали детективом-мільйонером, а через рік, у 2016-му, у статті “Антикорупціонери-мажори” Філоненко знову був головним фігурантом.

Кандидат пояснив свій спосіб життя коштами батьків-підприємців і активним інвестуванням батьків у нерухомість, яка була пізніше реалізована за більшою вартістю. 

Попри те, що кандидат намагався надати відповіді та пояснення на всі запитання, Комісію у своїй доброчесності він не переконав. Отримавши негативну відповідь і свої документи, кандидат завершив участь у конкурсі.

Знову ніхто не йде до наступного етапу, хоча кандидатів залишилося дуже мало. Чим і як закінчиться конкурс — невідомо. Продовжуємо стежити далі.