23 квітня Державне бюро розслідувань розпочало обшуки в Національному антикорупційному бюро у зв’язку зі справою щодо Укроборонпрому. Про це нам підтвердили у прес-службі відомства.

Трансперенсі Інтернешнл Україна закликає ДБР та НАБУ виконувати свої обов’язки у межах чинного законодавства та не дозволяти приватним чи політичним інтересам впливати на щоденну ефективну роботу цих інституцій.

На Національне антикорупційне бюро було покладено надвідповідальну роль – боротися з топ-корупцією в усіх її проявах. За чотири роки НАБУ та САП взяло в роботу 700 топ-корупційних проваджень і спрямувало до суду майже 200 справ щодо трьох сотень обвинувачених. Недоторканні стали доторканими. Народні депутати, міністри, очільники центральних органів виконавчої влади, мери і директори державних підприємств пішли під суд.

На нашу думку, обшуки можуть бути пов’язані як зі зловживаннями з боку працівників Бюро, так і з протидією впливових фігурантів та політичними змінами в країні.

Водночас нагадуємо, що в НАБУ діє Дисциплінарна комісія, до складу якої входить і представниця Трансперенсі Інтернешнл Україна, член РГК НАБУ – Катерина Риженко. Вже найближчим часом очікується рішення щодо трьох працівників НАБУ через скандальне листування по Укроборонпром.

ТІ Україна закликає всі сторони дотримуватися закону, НАБУ співпрацювати зі слідством і надати всю необхідну інформацію, аби довести свою спроможність прозоро та законно здійснювати діяльність. На кону – сотні топ-корупційних проваджень, фігуранти яких мають відповісти за вкрадене в держави.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(294) "На нашу думку, обшуки можуть бути пов’язані як зі зловживаннями з боку працівників Бюро, так і з протидією впливових фігурантів та політичними змінами в країні." ["quote_author"]=> string(0) "" }

На нашу думку, обшуки можуть бути пов’язані як зі зловживаннями з боку працівників Бюро, так і з протидією впливових фігурантів та політичними змінами в країні.

Довідково

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки і впровадження змін задля зниження рівня корупції. 

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи ProZorro, ProZorro.Продажі, eHealth та E-Data. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

Контакти для медіа: Олеся Коваль, [email protected].