24 червня завершився черговий день співбесід на керівництво САП. І комісія знову не пропустила жодного кандидата до наступного етапу.

Співбесіда з першим кандидатом, Олександром Сабадою, тривала лише 14 хвилин. Це рекордна тривалість співбесіди.

Сабада працює прокурором Бродівського відділу Золочівської окружної прокуратури. Дивно, що кандидат не пам’ятає деякі речі зі своєї біографії. Наприклад, на запитання комісії, чи був кандидат ініціатором петиції про легалізацію проституції в Україні, Сабада відповів, що не пам’ятає, чи був ініціатором, чи підписантом. 

Запитання щодо службової перевірки стосовно закриття кримінального провадження про недостачу напівбрикету теж залишилося без відповіді.

Загалом, позитивного враження на Комісію Сабада не справив. Отримавши лише 3 голоси ЗА, кандидат не пройшов далі. 

Другий кандидат, Ігор Семак, взагалі відмовився від участі в конкурсі. Він прийшов з офіційною заявою, в якій виклав свою позицію щодо конкурсу, членів комісії та відбору. 

Третій претендент на посаду, Олексій Семенюк, почав із зачитування заяви. Семенюк наголосив, що він є політично нейтральним і ніколи не входив до політичних партій. Крім того, він зазначив, що під час здійснення своєї професійної діяльності дотримується найвищих стандартів доброчесності. 

“Мій спосіб життя та моєї сім’ї відповідає задекларованим доходам”, — зазначив Семенюк.

Кандидат підготував такий собі список відповідей на найбільш популярні запитання від Комісії. Але все одно запитати кандидата дійсно було про що.

Наприклад, про подарунок від Запорізької обласної адміністрації. Виявилося, що це був годинник. І такі подарунки, за словами кандидата, “отримали десятки моїх колег з нагоди професійного свята”.

Вже за традицією, Комісія знову запитала про досвід вживання наркотиків. Семенюк відповів, що пробував наркотики більше ніж 25 років тому. Після розмови з батьками відбило бажання пробувати далі, і він не має жодних шкідливих звичок.

Ще один факт, який зацікавив комісію: у 2015 році Семенюка понизили з посади начальника відділу до старшого слідчого цього відділу. Причиною цього кандидат назвав зміну керівництва. Пропозицію понизитись у посаді він прийняв, аби продовжувати роботу в цій структурі.

4 голосів ЗА критично недостатньо аби Семенюку пройти далі.