Date and time of the event:

11/04/2023

10:00

Українські міста вистояли у війні та показали свою стійкість. Водночас агресія росії підсвітила виклики у дотриманні балансу між прозорістю та безпекою. 

Питання прозорості на початку війни відійшло на другий план. Важливо актуалізувати цей напрям та продовжити курс держави на прозорість. Адже дієве та ефективне місцеве самоврядування — основа стабільності держави, довіри громадян і міжнародних партнерів.

Уперше з початку роботи команда «Прозорі міста/Transparent cities» концептуально змінила методологію дослідження прозорості міст. У воєнному 2022 році команда оцінювала лише 70 міст зі звичних 100, і робила це за оновленими критеріями. Замість балів і місць — тепер статус міста і рівень виконання індикаторів.

Ми маємо на меті зафіксувати стан міст, адже війна — це неабиякий виклик. А також хочемо показати на прикладі найкращих практик, де шукати «золоту середину», яка б дозволила органам місцевої влади ефективно управляти громадами навіть в умовах війни, а громадськості допомагати їй у цьому. 

Запрошуємо представників органів місцевого врядування, державної влади, громадського сектору, ЗМІ, експертів та небайдужих містян долучитися до онлайн-презентації результатів дослідження з розбором прикладів «доброго врядування» (good governance).

 

Дата: 11 квітня.

Час: 10:00-12:00.

Як долучитися? Попередня реєстрація за посиланням — https://forms.gle/7iTLasme1pA4854A7

Мова заходу: українська/англійська (із забезпеченням синхронного перекладу).

Напередодні зареєстровані учасники отримають нагадування та лінк на трансляцію події в Youtube та Facebook.

Ви дізнаєтесь:

  • Які міста увійшли в категорію “прозорих”?
  • Як міста виконують індикатори у різних сферах?
  • Чи адаптувалися міськради до викликів воєнного стану?
  • Рекомендації для міст.

 

Звертайтеся у разі додаткових питань на пошту: [email protected].

Захід відбудеться в межах проєкту «Transparent Cities: електронна платформа взаємодії громадян та місцевої влади для забезпечення підзвітності та належного врядування», який реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу.