Date and time of the event:

07/12/2023

11:00 - 12:00

На замовлення Transparency International Ukraine за підтримки Проєкту USAID #ВзаємоДія дослідницька агенція Info Sapiens провела другу хвилю соціологічного опитування серед населення та мерів про потреби та очікування щодо того, як має виконуватись післявоєнна відбудова України.

Опитування включало 2 аудиторії:

1) репрезентативне дослідження дорослого населення України, включно з ВПО, — 1009 респондентів;

2) 10 мерів чи їхніх профільних заступників прифронтових, чи деокупованих територій.

7 грудня в Медіацентрі Україна відбудеться презентація результатів другої хвилі опитування. Оприлюднені дані стосуватимуться думки населення та мерів щодо майбутньої відбудови, а саме: 

  • Як змінилися настрої населення щодо повоєнного відновлення?
  • Чого бояться українці у відбудові?
  • Як населення оцінює відбудову, що триває зараз?
  • Чи готові люди долучатися до відновлення країни?
  • З якими проблемами стикаються очільники міськрад?
  • Що стоїть на заваді ефективним планам відбудови на регіональному рівні?

Результати першої хвилі опитування показали, що 73% українців серед можливих ризиків найбільше непокоїло повернення корупційних схем у процеси відбудови. 63% громадян боялися відсутності контролю і, як наслідок, розкрадання державних коштів. І лише на третьому місці населення (55%) хвилювало повернення воєнних дій. 

 

Презентуватиме результати другої хвилі опитування: 

Анастасія Мазурок, заступниця виконавчого директора Transparency International Ukraine з операційної діяльності.

 

Під час події ви матимете можливість поставити запитання.

Дата заходу: четвер 7 грудня, 11:00 – 12:00. 

Місце проведення: Медіацентр Україна, Укрінформ.

Адреса: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16

Мова: українська, англійська.

Всі охочі взяти участь у заході можуть зареєструватися за посиланням.

 

Контакти: 

Дар’я Степанова, керівниця комунікаційного відділу Transparency International Ukraine: 

+38 063 726 2658

[email protected]

 

Transparency International Ukraine – акредитований представник глобального руху Transparency International, який з 2012 року допомагає Україні ставати сильнішою. Організація комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції в окремих сферах.

ТІ Ukraine допомогла створити та згодом передала державі системи Prozorro, Prozorro.Продажі, eHealth та Prozvit. Також команда впровадила Рейтинги прозорості та підзвітності міст, розбудувала спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями та співзаснувала коаліцію RISE UA, що захищає доброчесність і ефективність у відбудові.

Це дослідження стало можливим завдяки підтримці американського народу через Агентство Сполучених Штатів з міжнародного розвитку (USAID) в межах Проєкту #ВзаємоДія. Зміст цієї публікації є виключною відповідальністю Transparency International Ukraine і необов’язково відображає погляди USAID чи Уряду Сполучених Штатів.

Довідково: Проєкт “Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні “ВзаємоДія” — це шестирічна ініціатива Агентства Сполучених Штатів з міжнародного розвитку (USAID), мета якої – допомогти Україні протидіяти корупції та підвищити рівень підзвітності та прозорості врядування в Україні. Програма спрямована забезпечити ключові урядові установи додатковими можливостями для боротьби з корупцією, зміцнити підтримку та залучити громадянське суспільство до антикорупційних ініціатив, зменшити рівень терпимості громадян до корупції, а також забезпечити максимальну прозорість та підзвітність повоєнної відбудови та відновлення України.