Date and time of the event:

19/06/2024

11:00

19 червня об 11:00 Transparency International Ukraine разом із ГО «Платформа громадський контроль» за підтримки Європейського Союзу презентують проєкт «Громадський моніторинг публічних закупівель під час війни та у повоєнний період». 

Організації представлять головні цілі та плани роботи, а також поділяться першими результами проєкту.

Крім цього, ГО «Платформа громадський контроль» представить можливість субгрантів для регіональних громадських організацій, що займаються моніторингом та вдосконаленням публічних закупівель, а також проєктів відбудови.

Під час проєкту TI Ukraine та ГромКонтроль працюватимуть над тим, щоб виправити слабкі місця у публічних закупівлях та підсилити сферу. Тож після презентації проєкту відбудеться дискусія щодо викликів у закупівлях та можливості громадськості боротися з ними.

Адже важливо не загубити фокус: які проблеми та слабкі місця найбільш критичні, що першочергово треба зробити. Разом із фахівцями сфери обговоримо виклики на національному рівні та в регіонах, урядову стратегію реформи публічних закупівель, рекомендації Євросоюзу. 

Серед запрошених учасників:

  • Генрік Вітфельт, керівник відділу державного фінансування, підтримки бізнесу та соціальної політики Представництва ЄС в Україні;
  • Надія Бігун, заступниця Міністра економіки України;
  • Валерій Шергін, очільник Департаменту сфери публічних закупівель та конкурентної політики Мінекономіки;
  • Денис Селін, Голова Правління ГО «Платформа громадський контроль»
  • Олександра Бетлій, провідна експертка Інституту економічних досліджень та політичних консультацій;
  • Володимир Рисенко, член ГО «Харківський антикорупційний центр».

Подія відбудеться онлайн у ZOOM із синхронним перекладом українською та англійською мовами. Для участі необхідно зареєструватися.

Проєкт «Громадський моніторинг публічних закупівель під час війни та у повоєнний період» спрямований на підвищення прозорості та ефективності публічних закупівель і відновлення, посилення інституційної спроможності в цій сфері, щоб ефективно працювати з викликами воєнного і повоєнного періоду та на розвиток громадських організацій у регіонах.