Програма «Прозорі міста» Transparency International Ukraine запускає щорічне рейтингування міст за рівнем оприлюднення відкритих даних і запрошує фахівців до дискусії.

8 жовтня о 12:00 на комунікаційній платформі Data+ відбудеться онлайн презентація індикаторів майбутньої методології та обговорення її проєкту з експертами у сфері відкритих даних.

Залишити коментарі до документа можна за посиланням у режимі пропонування до 7 жовтня 15:00. Якщо ви бажаєте долучитися до дискусії та отримати нагадування про подію, просимо залишити свої контакти тут

Міські ради вже змогли оцінити індикатори, висловити свої застереження та внести пропозиції. Під час зустрічі на платформі Data+ експертка з відкритих даних Міністерства цифрової трансформації Яніна Любива поділиться думками щодо викликів для місцевої влади та рекомендацій МЦТ, керівниця напряму відкритих даних проєкту «Підтримка цифрової трансформації» Надія Конащук розповість про розвиток сфери відкритих даних на місцевому рівні і можливості для міської влади, керівниця програми «Прозорі міста» Олеся Коваль представить загальні підходи до дослідження, а авторка методології Юлія Сисоєва – надасть розлогі пояснення та шукатиме рішення щодо дискусійних індикаторів.

Нагадаємо, вже цієї осені аналітична команда програми «Прозорі міста» презентує Методологію рейтингування міст за рівнем оприлюднення відкритих даних. Наступної весни запланована презентація результатів першого пілотного дослідження.

Ідеться про перевірку кількості та якості обов’язкових наборів відкритих даних, опублікованих міською радою та її виконавчими органами. Також аналітики планують перевірити відповідні документи ОМС, які регламентують сферу відкритих даних, та вплив опублікованих даних на функціонування органів місцевого самоврядування та життя містян.

Остаточна версія методології буде оприлюднена згодом на сайтах Міністерства цифрової трансформації України, програми «Прозорі міста» та Transparency International Ukraine.

 

Методологія підготовлена за підтримки Міністерства цифрової трансформації України та за сприяння проєкту «Підтримка цифрової трансформації», що фінансується USAID і UK Dev. Партнер у реалізації проєкту — Transparency International Ukraine.

Комунікаційна платформа Data+ створена Міністерством цифрової трансформації України за сприяння проєкту «Підтримка цифрової трансформації» за підтримки USAID і UK Dev. Партнер проєкту — Офіс ефективного регулювання BRDO.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(325) "8 жовтня о 12:00 на комунікаційній платформі Data+ відбудеться онлайн презентація індикаторів майбутньої методології та обговорення її проєкту з експертами у сфері відкритих даних." ["quote_author"]=> string(0) "" }

8 жовтня о 12:00 на комунікаційній платформі Data+ відбудеться онлайн презентація індикаторів майбутньої методології та обговорення її проєкту з експертами у сфері відкритих даних.