Львів і Вінниця, за результатами перевірки оновлень, мають в сумі по 18 балів, а Біла Церква — 16,75 бала. Такі дані проміжної аналітики Рейтингу інвестиційної прозорості міст.

Лідером за приростом балів став Хмельницький. Та через невисокі показники в минулорічному рейтингу, йому не вдалось потрапити в топ.

В 2018 році Трансперенсі Інтернешнл Україна розробила методологію для оцінювання прозорості інвестиційного сектору міст та згідно з нею склала перший рейтинг. Серед оцінюваних показників, зокрема, перевіряли наявність антикорупційних програм, інформацію щодо проведення перевірки діяльності підприємств міста, наявність інвестиційного паспорту міста тощо.

Працюючи над інвестиційною прозорістю, міські ради отримують більше шансів залучити фінансування, а бізнес отримує сигнал про надійність локального партнера. Відтак місто отримує нові робочі місця, підвищується комфорт і добробут міста.

Цього разу ми отримали дані від трьох міських рад, які не відповіли на наш запит в минулому році. Це Криворізька міська рада, яка показала непоганий результат у 15 балів, Покровська міська рада, яка в підсумку отримала 12,75 балів та Прилуцька міська рада, з результатом 7,5 бала. У той час як Мукачево та Миргород свої бали втратили. Більше про дослідження за  посиланням.

Звертаємо вашу увагу, що оновлені дані нам надіслали тільки 32 міста, прогрес міст, які не надали відповіді на наш запит ми не оцінювали.