03.11.2016

Корупція у вищій освіті є однією із основних проблем в Україні. Майже 60% населення вважають, що дляпокращення якості вищої освіти першочергово потрібно боротися проявами корупції та нечесності у вишах. Екс-міністру освіти Сергію Квіту під час своєї роботи вдалося запустити окремі реформи, що допомогли знищити ці негативні явища на етапі вступу на магістерські програми. Про свої методи він розповість під час лекції «Стратегія подолання корупції у вищій освіті», яка відбудеться 9-го листопада о 18:30 за адресою м. Київ, KMBS, вул. Волоська, 8/5, 4 корпус, аудиторія 422.

Освітня система формує дух молодого покоління, тому подолання  корупції в системі освіти має вирішальне значення для викорінення цього явища в принципі. Корупція у вишах привчає студентів до думки, що така форма неформальних відносин, як кумівство, хабарі та інші незаконні практики є нормою. Це особливо небезпечно для студентів юридичних факультетів, адже вони, спостерегаючи за цими незаконними практиками, перестають вірити в верховенство права і формальні юридичні процедури, розуміючи, що всі питання можна вирішити без дотримання закону.

Сьогодні в Україні вільними від корупції є не більше чотирьох вишів, і колишній президент одного з них – Національного університету “Києво-Могилянська академія” – розповість про свою стратегію подолання хабарництва у вищій освіті.

Для участі в лекції зареєструйтеся за посиланням: http://bit.ly/2ff3z2L. Ми чекаємо всіх, хто зацікавлені в тому, щоб вища освіта в Україні стала чесною та прозорою.  Захід відбудеться в Антикорупційному хабі центру ACREC.