20 червня 2022 року Парламент ухвалив Антикорупційну стратегію, зобов’язавши НАЗК до 10 грудня підготувати та передати до Уряду проєкт Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки (далі – ДАП), а Уряд – затвердити її не пізніше 10 січня 2023 року.

Протягом 5 місяців у плідній взаємодії з низкою державних органів, провідними експертами у відповідних сферах та із залученням громадськості Національне агентство розробило проєкт Державної антикорупційної програми на 2023-2025 роки (ДАП). 

Після того як Уряд відправив проєкт на доопрацювання, НАЗК було узгоджено позиції з 15 державними органами. Водночас у громадськості викликають обурення пропозиції ряду органів, які відверто спрямовані на «цементування» наявних неефективних і обтяжливих процедур та корупційних практик, зокрема пропозиції та зауваження від Ради суддів України, Вищої ради правосуддя, Національної школи суддів та Антимонопольного комітету.

Так, погодження з рядом зауважень запропонованими названими органами може призвести до спотворення змісту Державної антикорупційної програми та нівелювати цінність цього документу. 

У зв’язку з цим, громадськість закликає Уряд якнайшвидше затвердити Державну антикорупційну програму на 2023-2025 роки, не допусти вихолощення її змісту.

 

Громадська рада при НАЗК

Всеукраїнське об’єднання “Автомайдан”

ГО Інститут законодавчих ідей

Міждисциплінарний науково-освітній центр протидії корупції (ACREC)

Рух ЧЕСНО

StateWatch

Transparency International Ukraine 

Центр протидії корупції

Ліга антитрасту

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(332) "Погодження з рядом зауважень запропонованими названими органами може призвести до спотворення змісту Державної антикорупційної програми та нівелювати цінність цього документу. " ["quote_author"]=> string(0) "" }

Погодження з рядом зауважень запропонованими названими органами може призвести до спотворення змісту Державної антикорупційної програми та нівелювати цінність цього документу.