Заступниця виконавчого директора з юридичних питань Катерина Риженко у подкасті «Фейкотрон» від Громадського Радіо розповіла про маніпуляції щодо Індексу сприйняття корупції в Україні.

«Фейки, особливо у темі корупції, мають негативний вплив на сприйняття громадянами ефективності боротьби з корупцією. Інколи люди думають, що в Україні витрачаються мільйони гривень на роботу антикорупційних органів, коли корупції нібито немає. Також поширений міф щодо Індексу сприйняття корупції в Україні, який видає «Transparency International». 

Щороку маніпулятори подають це дослідження по своєму. Нібито Україна найгірша, у нас немає прогресу, ми пасемо задніх. Це не є правдою. Бо Україна упродовж останнього часу навіть рухається уперед у цьому індексі. Маючи всі дані у публічному доступі, політики та ряд експертів, маніпулюють інформацією. Вони розуміють, що ті, хто їх слухає, не перевірятиме сказане за першоджерелами.

Хоча з 2012 року показники України виросли 7 балів, тобто ми продовжуємо рухатися у сторону покращення. Попри те, що Україна зараз не є лідером серед європейських країн, але, різниця до Революції Гідності і після помітна», — зазначила Катерина.

Слухайте повну версію подкасту за посиланням.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(577) "Щороку маніпулятори подають Індекс сприйняття корупції по своєму. Нібито Україна найгірша, у нас немає прогресу, ми пасемо задніх. Це не є правдою. Маючи всі дані у публічному доступі, політики та ряд експертів, маніпулюють інформацією. Вони розуміють, що ті, хто їх слухає, не перевірятиме сказане за першоджерелами." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Щороку маніпулятори подають Індекс сприйняття корупції по своєму. Нібито Україна найгірша, у нас немає прогресу, ми пасемо задніх. Це не є правдою. Маючи всі дані у публічному доступі, політики та ряд експертів, маніпулюють інформацією. Вони розуміють, що ті, хто їх слухає, не перевірятиме сказане за першоджерелами.

Джерело: hromadske.radio