Учора АРМА обрала управителя для Межигір’я. Тендерний комітет на відкритому (+) для медіа та громадськості засіданні обрав переможцем ТОВ “Скомпані”. І як з’ясували журналісти, директор компанії Олександр Вороненко виявився колишнім помічником народного депутата Євгена Мураєва, людиною з відверто проросійськими поглядами та постійний “експерт” телеканалів 112 та NewsOne. І те, що через 5 років після втечі Януковича Межигір’я перейшло в управління компанії людини з такими цінностями та бекграундом — це, звісно ж, нонсенс.

Чи дотримався тендерний комітет АРМА вимог закону? — Так.

Загалом процедура відбору управителя на будь-які арештовані активи досить проста. Є кваліфікаційні критерії, відповідність яким має довести компанія: наявність матеріально-технічної бази та обладнання, відповідної кваліфікації працівників, досвід управління активами, задовільний фінансовий стан тощо.

ТОВ “Скомпані” з статутним капіталом в 1 млн грн виконала всі умови, а саме: надала документи, що стосувалися її діяльності, представила програму управління активу (на жаль, без конкретних цифр) підтвердила наявний досвід роботи (в тому числі і у сфері громадського харчування).

Нагадаю, що АРМА вже понад рік намагалася знайти управителя на Межигір’я. Через проблеми з пошуком  було навіть порушено кримінальне провадження у ДБР за статтею «службова недбалість».

Чи повинні були члени тендерного комітету взяти до уваги якість програми управління і “додаткову” інформацію про керівника? — На мою думку, звичайно так.

Однозначно треба змінювати процедури і закон, які дозволяють приймати такі рішення і передавати соціально та історично важливий об’єкт компаніям, керівники яких не мають бездоганної репутації. Адже, якщо тендерний комітет не перегляне своє рішення, вже найближчим часом обраний управитель почне здійснювати інвентаризацію майна на території “Межигір’я” і готуватися до підписання акту прийому-передачу.

І тоді історія Межигір’я стане для нашої країни ще більш символічною.

Ця публікація була підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. Її зміст є відповідальністю виключно Transparency International Ukraine необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(357) "Однозначно треба змінювати процедури і закон, які дозволяють приймати такі рішення і передавати соціально та історично важливий об'єкт компаніям, керівники яких не мають бездоганної репутації. " ["quote_author"]=> string(86) "Андрій Боровик, виконавчий директор ТІ Україна" }

Однозначно треба змінювати процедури і закон, які дозволяють приймати такі рішення і передавати соціально та історично важливий об'єкт компаніям, керівники яких не мають бездоганної репутації.

Андрій Боровик, виконавчий директор ТІ Україна