Можливі збитки на 37 млн грн під час облаштування полігону “Широкий лан” на Миколаївщині.

Саме у цьому НАБУ та САП підозрюють 5 осіб. Їм інкримінують ч. 5 ст. 191 (привласнення чи розтрата чужого майна в особливо великих розмірах) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення).

НАБУ говорить про:

  • начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Збройних сил України (КЕУ ЗСУ)*;
  • начальника Управління будівництва, реконструкції та капітального ремонту військових об’єктів Головного КЕУ ЗСУ*;
  • начальника відділу технічного нагляду за будівництвом Головного КЕУ ЗСУ*;
  • бенефіціара ТОВ;
  • директора ТОВ.

У понеділок, 3 серпня, Вищий антикорупційний суд обиратиме їм запобіжні заходи.

Як розповідає журналіст “Слово і Діло” Олег Новіков, посилаючись на власні джерела, НАБУ та САП проситимуть взяти колишнього начальника Головного квартирно-експлуатаційного управління Олега Галушка під варту з альтернативою 20 млн грн застави;

начальника управління будівництва Сергія Чагарного – варта або 3,5 млн грн застави,

а ексначальника відділу технічного нагляду за будівництвом ГКЕУ ЗСУ Віктора Антощука – арешт або 5 млн грн застави.

Також, як повідомили джерела журналісту, органи правопорядку проситимуть Вищий антикорупційний суд взяти під варту бенефіціара компанії «Ріст» (наразі ТОВ «Контейт») Романа Баликіна із заставою 35 млн грн, а керівника фірми Костянтина Чепусова – арешт або 30 млн грн застави.

За даними САП, попри те, що роботи з облаштування польового табору фактично не були виконані, посадовці ЗСУ все ж «посприяли» в перерахуванні коштів на рахунки компанії.

Сума завданих державі збитків внаслідок незаконної переплати підтверджена висновком Державної аудиторської служби та експертизами.

*посади на момент вчинення злочину.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(309) "За даними САП, попри те, що роботи з облаштування польового табору фактично не були виконані, посадовці ЗСУ все ж «посприяли» в перерахуванні коштів на рахунки компанії." ["quote_author"]=> string(0) "" }

За даними САП, попри те, що роботи з облаштування польового табору фактично не були виконані, посадовці ЗСУ все ж «посприяли» в перерахуванні коштів на рахунки компанії.