7 лютого Агентство з розшуку і менеджменту активів передало тимчасовому управителю елітну 240-метрову квартиру Януковича на Оболонській набережні в Києві. Управителем було обрано юридичну фірму «СВМ-Консалтинг». 

Про це повідомили в Трансперенсі Інтернешнл Україна.

Як стало відомо, раніше в цій оселі, імовірно, проживала Полежай, цивільна дружина Віктора Федоровича.

Експерти оцінили 5-кімнатне майно експрезидент у 36 млн грн.

5 років “сумнівне” майно Януковича стояло і не приносило нічого державі. Нарешті завдяки створенню і повноцінному функціонуванню АРМА ми побачимо реальні доходи. До кінця лютого триває конкурс на управителя Межигір’я. Сподіваємося, що згодом і цей об’єкт стане прибутковим”, – зазначила юридичний радник ТІ Україна Катерина Риженко.

Нагадаємо, у 2015 році в рамках кримінального провадження щодо Януковича та його оточення було накладено арешт на резиденцію Межигір’я та інші активи, пов’язані з ТОВ “Танталіт”. Пізніше справу було скеровано за підслідністю до Національного антикорупційного бюро, а майно завдяки низці клопотань прокурорів було передано до АРМА.

Ця публікація була підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. ЇЇ зміст є відповідальністю виключно Transparency International Ukraine і необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

Transparency International здійснює підтримку Національного агентства в рамках проекту «Підвищення ролі громадянського суспільства в нагляді за державними фінансами», що фінансується Європейським Союзом. Проект має на меті надати громадянському суспільству та журналістам ефективні інструменти для боротьби з корупцією, відмиванням грошей і поверненням активів для здійснення громадського нагляду за фінансами та підтримки запуску Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА), а також для оновлення реєстру політично значущих осіб. Більше інформації за посиланням: https://goo.gl/SncnHJ

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(507) "5 років “сумнівне” майно Януковича стояло і не приносило нічого державі. Нарешті завдяки створенню і повноцінному функціонуванню АРМА ми побачимо реальні доходи. До кінця лютого триває конкурс на управителя Межигір’я. Сподіваємося, що згодом і цей об’єкт стане прибутковим." ["quote_author"]=> string(78) "Катерина Риженко, юридичний радник ТІ Ukraine " }

5 років “сумнівне” майно Януковича стояло і не приносило нічого державі. Нарешті завдяки створенню і повноцінному функціонуванню АРМА ми побачимо реальні доходи. До кінця лютого триває конкурс на управителя Межигір’я. Сподіваємося, що згодом і цей об’єкт стане прибутковим.

Катерина Риженко, юридичний радник ТІ Ukraine