Програма Прозорі міста / Transparent Cities, що впроваджується за підтримки програми USAID/ ВзаємоДія, провела відкриту лекцію «Мукачево: бути першим містом» та презентацію програми Прозорі міста в рамках проєкт «ТІ Україна: Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції». Нашою метою було збільшити аудиторію потенційних активістів, що працюють у сфері розвитку прозорості в своїх містах та готові брати участь у процесах прийняття рішень.

22 лютого місцеві активісти Мукачева та представники програми Прозорі міста обговорили перемоги та поразки Мукачевого та його перспективи на всеукраїнській арені в контексті боротьби з корупцією, а також про можливості громади вибороти для міста звання прозорого, відкритого та комфортного для життя. Крім того, ми презентували діяльність програми Прозорі міста, яку впроваджує Transparency International Ukraine.

В результаті відкритої лекції ми заохотили 44 громадян – активістів, представників міської ради, студентів та інших громадян – долучатися до життя міста. Ми також запросили аудиторію на наступний захід у Мукачеві – пограти в настільну гру, яка має допомогти людям брати активну участь у процесах прийняття рішень та забезпечувати прозорість влади у різних сферах, використовуючи різноманітні інструменти громадської відповідальності.