COVID-19 вже у Публічному модулі аналітики BI Prozorro. Команда ТІ Україна додала процедури закупівель, що спрямовані на боротьбу з коронавірусом, у типи процедур.

Тепер ви можете швидко знайти та проаналізувати усі процедури, що замовники внесли у систему Prozorro як звіти про закупівлі товарів, послуг і робіт для боротьби з COVID-19:

 Перейдіть на лист «Тендери/Лоти» в ВІ Prozorro, або просто перейдіть за посиланням  http://bit.ly/biprozorro_tenderyloty

 Знайдіть колонку «Процедура закупівлі» та оберіть варіант «Звіти про укладені договори (COVID – 19)».

До речі, для таких процедур замовник має обов’язково завантажити в Prozorro не тільки звіт про укладені договори, але і звіти про виконання договору. Тому ми наполегливо радимо замовникам бути обережними під час завантажень документів, адже за невиконання вимоги про звітування передбачена адміністративна відповідальність.

Нагадуємо, що парламент ухвалив закон, згідно з яким найближчі три місяці товари, роботи та послуги, спрямовані на запобігання виникненню і поширенню COVID-19, можна купувати без аукціонів.

Кабмін затвердив Порядок закупівлі та перелік таких товарів, послуг і робіт. Утім документ потребує змін, адже така редакція лише ускладнює закупівлі.