Україна стоїть на порозі оголошення надзвичайного стану (НС), що значно обмежить права і свободи громадян. Наприклад, українці не зможуть зібратися на акції протесту та висловити свою незгоду з рішеннями влади.

Наразі більшість людей намагаються насамперед убезпечити себе та свої родини. Однак ми також повинні пильно стежити за загрозами свободі та справедливості у суспільстві в цей важкий для країни час.

ТІ Україна наполягає, що концентрація влади у зв’язку із запровадженням НС жодним чином не має призвести до зловживання нею. Надзвичайні повноваження повинні використовуватися лише з метою забезпечення здоров’я нації.

Зокрема, необхідно відкласти питання щодо створення “консультативної ради” та за жодних обставин не розпочинати прямі переговори між маріонетковою владою окупованих Росією територій та Україною. Такі серйозні рішення не повинні ухвалюватися в умовах НС, коли громадяни можуть висловити позицію, лише наразивши себе та інших на небезпеку. Особливо враховуючи категоричне несприйняття цих дій у громадянському суспільстві.

Будь-які політичні домовленості та рішення треба відкласти та зосередитися на боротьбі з COVID-19. Важливо, аби українці, вийшовши з карантину, опинилися в тій же незалежній країні, в якій жили досі.

Нагадаємо, глобальний рух Transparency International вийшов із позицією щодо критичної важливості прозорості, підзвітності та доброчесності в системі охорони здоров’я. Також організація закликала не зловживати владою. 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(403) "ТІ Україна наполягає, що концентрація влади у зв’язку із запровадженням НС жодним чином не має призвести до зловживання нею. Надзвичайні повноваження повинні використовуватися лише з метою забезпечення здоров'я нації." ["quote_author"]=> string(0) "" }

ТІ Україна наполягає, що концентрація влади у зв’язку із запровадженням НС жодним чином не має призвести до зловживання нею. Надзвичайні повноваження повинні використовуватися лише з метою забезпечення здоров'я нації.