20 серпня слідчий суддя ВАКС продовжив розгляд обрання запобіжного заходу голові АМКУ Павлу Кириленку.

Засідання почали з чергового розгляду клопотання про трансляцію на YouTube та журналістами в судовому засіданні. Захист просить відмовити, бо на Кириленка раніше здійснювали замахи та захист боїться «обстрілу рф його житла». Після розгляду в трансляції відмовили, а журналістів попросили скласти камери. До Кириленка також застосовані заходи безпеки, йому надали охорону.

Далі прокурорка почала представляти докази у справі.

Наприклад, сторона обвинувачення вказала, що нове майно Кириленко реєстрував не лише на батьків дружини, а й на її бабусю.  

Також прокурорка розповіла більше деталей про екссуддю Печерського суду, яка консультувала Кириленка про знищення доказів щодо набутого майна та приховання вчинення злочину. Зокрема, представниця обвинувачення прямо вказала, що ідеться про суддю Віту Бортницьку. Вона рекомендувала Кириленку змінити телефони, почистити пошту, переписки, видалити усі дані про купівлю майна, а також визначитись зі списком осіб, які могли б надати позику. 

Взагалі, за словами прокурорки, про такі позики Кириленко, імовірно, задумався лише у квітні 2024 року, тобто вже після публікації скандального розслідування журналістів проєкту «Схеми». На думку обвинувачення, надалі захист буде стверджувати, що все це майно купувалося на позичені гроші.

До речі, вже стало відомо, що такого майна могло бути більше. Зокрема, прокурорка повідомила, що Кириленко також планував купити авто BMW х5, та здійснював заходи щодо купівлі іншого майна, але така купівля не відбулася. На підтвердження прокурорка долучила докази про зв’язки Павла Кириленка та його дружини з менеджеркою з продажу нерухомості. 

На цьому засідання з обрання запобіжного заходу Кириленка закінчилося — його відклали на 27 серпня. Підставою для відкладення стала велика завантаженість слідчого судді – Володимира Воронька. В наступному засіданні вже таки планують вирішити питання про обрання голові АМКУ запобіжного заходу.

Взагалі ж надалі прокурорка продовжить представляти докази і, можливо, сторони кримінального провадження та суд будуть допитувати свідків — батьків дружини Кириленка, а також адвокат Кириленка та сам голова АМКУ представлять свої спростування на озвучену прокуроркою позицію. 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(315) "Прокурорка почала представляти докази у справі. Наприклад, сторона обвинувачення вказала, що нове майно Кириленко реєстрував не лише на батьків дружини, а й на її бабусю.  " ["quote_author"]=> string(0) "" }

Прокурорка почала представляти докази у справі. Наприклад, сторона обвинувачення вказала, що нове майно Кириленко реєстрував не лише на батьків дружини, а й на її бабусю.