24 грудня 2021 року конкурсна комісія знову не затвердила результати і переможця конкурсу з обрання керівника САП. Цього разу причини були такі: 

  • розбіжності у трактуванні Закону “Про прокуратуру”;
  • вимога голови комісії підтвердити відповідність спецперевірки та доступу до держтаємниці Офісом Генпрокурора;
  • першість Олександра Клименка в обох рейтингах (на посаду керівника і заступника);
  • та інше. 

Найбільшим каменем спотикання виявилось формулювання, що кандидати подаються до Офісу Генпрокурора “лише після отримання конкурсною комісією підтвердження “про проходження спецперевірки та наявності допуску до держтаємниці”. 

Водночас, така інформація у комісії є, але станом на 16 квітня 2021 року. Утім, це викликало обурення у голови комісії Катерини Коваль, яка застосувала “ультимативний” аргумент: “А може, стосовно нього вже відкрито кримінальне провадження?”. Нагадаємо, що Олександр Клименко — детектив і керівник відділу НАБУ.

Також у ході дискусії Євген Соболь і В’ячеслав Навроцький покинули засідання, через що кворум розпався і засідання стало на паузу до 18:30.

Згодом голова комісії оголосила проєкти рішень для затвердження результатів:

  1. “Короткий”, тобто той, який мали затвердити ще 21 грудня;
  2. Голови комісії Катерини Коваль;
  3. Члена комісії від Ради прокурорів Романа Куйбіди;
  4. Ще один компромісний;
  5. Мікс пропозицій Коваль, Куйбіди і Романюка.

Жоден із цих проєктів так і не був затверджений. Зокрема, Андрій Гуджал не підтримав ні один із цих проєктів і сказав, що голосувати щодо цього питання не буде, поки не надійдуть відповіді від Офісу Генпрокурора. Варто зазначити, що він був єдиним, хто не голосував за рішення, яке задовольнило всіх. 

Дата наступного засідання наразі невідома, а до обіцяного Президентом фіналу до Нового року залишається 7 днів. 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(427) "Найбільшим каменем спотикання виявилось формулювання, що кандидати подаються до Офісу Генпрокурора “лише після отримання конкурсною комісією підтвердження “про проходження спецперевірки та наявності допуску до держтаємниці”. " ["quote_author"]=> string(0) "" }

Найбільшим каменем спотикання виявилось формулювання, що кандидати подаються до Офісу Генпрокурора “лише після отримання конкурсною комісією підтвердження “про проходження спецперевірки та наявності допуску до держтаємниці”.