14 листопада комісія з відбору прокурорів САП оголосила імена 4 переможців конкурсу.

До списку увійшли:

Батіг Ростислав Вікторович – детектив НАБУ;

Кедрук Вадим Валерійович – прокурор Рівненської окружної прокуратури;

Рибалкін Віталій Олегович – прокурор Луганської обласної прокуратури

Стрільцов Іван Сергійович – прокурор Луганської обласної прокуратури.

Таким чином, із необхідних восьми нових прокурорів були обрані чотири.

«Таке “половинне” рішення може виявитися цілком слушним. На нашу думку, що комісія дуже ретельно поставилася до відбору кандидатів, тому не формально заповнила вакансії, а відібрала найкращих прокурорів, які надалі зможуть максимально якісно виконувати свої функції на нових посадах», — пояснює заступниця виконавчого директора Transparency International Ukraine з юридичних питань Катерина Риженко.

Нагадаємо, що конкурсна комісія мала відібрати прокурорів відділів управління процесуального керівництва, підтримання публічного обвинувачення та представництва в суді (наразі 7 вакантних посад) та прокурора аналітично-статистичного відділу (1 вакантна посада).

Власне, конкурс з відбору кандидатів на зайняття посад прокурорів САП розпочався 18 серпня 2023 року. Відбір складався з тестувань на знання законодавства (професійний тест) та на загальні здібності, а також етапу співбесід, який включав виконання кандидатами практичного завдання, та повторні співбесіди.

Transparency International Ukraine переконана, що оновлення та розширення штату Спеціалізованої антикорупційної прокуратури — це важливий крок для роботи цього органу. Адже саме ці кадри забезпечують якісне процесуальне керівництво розслідуваннями корупційних справ та покращують можливості для доведення цих злочинів у судах.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(520) "Таке «половинне» рішення може виявитися цілком слушним. На нашу думку, що комісія дуже ретельно поставилася до відбору кандидатів, тому не формально заповнила вакансії, а відібрала найкращих прокурорів, які надалі зможуть максимально якісно виконувати свої функції на нових посадах" ["quote_author"]=> string(31) "Катерина Риженко" }

Таке «половинне» рішення може виявитися цілком слушним. На нашу думку, що комісія дуже ретельно поставилася до відбору кандидатів, тому не формально заповнила вакансії, а відібрала найкращих прокурорів, які надалі зможуть максимально якісно виконувати свої функції на нових посадах

Катерина Риженко