6 серпня Вища рада правосуддя ухвалила рішення, яким звільнила з посади судді ексголову Верховного Суду Всеволода Князєва. Сам Князєв та його представники не з’явились на засідання ВРП.

Звільнили його через рішення Печерського райсуду Києва. Так, за знайденим під час обшуку договором він винаймав 4-кімнатну квартиру на Липках за 1 тис. грн на місяць. Суд визнав майже мільйон недоплачених до ринкової вартості оренди гривень незаконним подарунком. 

Хоч Князєва і не було на засіданні, але він надіслав заяви про відвід усім членам ВРП, оскільки голова ВРП Георгій Усик надавав інтерв’ю, в яких висловився про ексголову ВС як про винного в отриманні хабаря. На думку Князєва, голова ВРП так висловив позицію від імені всього органу, тому він і вирішив заявити відвід. Проте всі його заяви залишились без задоволення. 

Окрему підставу для відводу Князєв знайшов для члена ВРП Миколи Мороза. Так, він був членом першої Дисциплінарної палати ВРП, яка у червні 2024 року прийняла рішення про направлення подання про звільнення до ВРП. Тому, на думку Князєва, Мороз вже висловив свою думку у справі Князєва. Цю заяву також залишили без задоволення. 

Князєв може оскаржити це рішення ВРП у Верховному Суді, тож поки в нього ще є шанс залишитись на посаді судді Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду.