Відтепер на сайті https://transparentcities.in.ua є можливість відстежувати активність міст у боротьбі за прозорість. У розділі «Рейтинг» сайту з’явилася кнопка «Поточний стан». Натиснувши її, можна подивитися, яке місце у рейтингу прозорості міста посідають на сьогоднішній день.

Чинні результати можна порівняти з тими даними, які презентували в червні 2017 року. Бали в цьому розділі перерахували відповідно до інформації, яку команда проекту #TransparentCities отримала від міськрад. Станом на 20 грудня 5 міст поділилися інформацією: Львів, Дрогобич, Житомир, Боярка та Дніпро. Тому їх внесли в оновлену таблицю.

Команда українського відділення Transparency International, яка займається напрямком прозорості міст, презентуватиме результати наступного етапу рейтингування міст у 2018 році. А проміжні результати можна побачити на сайті вже сьогодні.

ТІ Україна продовжує системну розбудову прозорості у містах та підвищення їх загальних балів у рейтингу. Саме тому виникла ідея постійно оновлювати вже складений рейтинг, щоб мотивувати та підтримувати прагнення органів місцевого самоврядування до підзвітності.

Якщо ви втілили рекомендації експертів та підвищили прозорість вашого міста, повідомте про свої успіхи керівницю проекту «Прозорі міста» Катерину Цибенко. Надішліть інформацію про позитивні зміни на адресу [email protected], і команда оновить загальний рейтинг прозорості вашого міста на сайті.

Нагадаємо, при розробці рейтингу прозорості 100 міст України було враховано 13 сфер відповідальності влади за 91 показником. Після оприлюднення його результатів команда проекту провела низку регіональних презентацій. Окрім цього, представники ТІ Україна консультували владу й підтримували активістів із невеликих міст, які не були охоплені рейтингом.

У серпні-вересні цього року найкращі експерти з прозорості провели 10 регіональних семінарів для представників влади, журналістів та активістів, де розповіли більше 350 особам про словацький досвід боротьби з корупцією в муніципалітетах, навчили, як досягти прозорості в різних сферах.

Проект «Розбудова прозорості в містах України» реалізується Transparency International Україна за підтримки Фонду демократії ООН (UNDEF). Партнерами проекту є Transparency International Словаччина та Інститут Політичної Освіти.

#

Контакт для медіа: Катерина Цибенко, керівник напрямку «Прозорі міста» в Transparency International Україна

[email protected]

+38 098 231 08 81

 

Transparency International Україна є представництвом глобальної антикорупційної мережі Transparency International, що працює більше як у 100 країнах світу. Місія ТІ Україна: знизити рівень корупції в Україні шляхом сприяння прозорості, підзвітності та доброчесності публічної влади і громадянського суспільства. Дізнатися більше www.ti-ukraine.org

Завантажити прес-реліз