Transparency international Ukraine в рамках програми Transparent Cities працює над проєктом «Прозорість та доброчесність публічного сектору».
Головною метою цього проекту є підвищення рівня антикорупційної практики та прозорості на рівні міста в інвестиційній сфері.
В рамках проекту розробляється Рейтинг прозорості інвестиційного сектору 100 найбільших міст України.

На місце у Рейтингу будуть впливати 5 індикаторів, які характеризують здійснення муніципалітетами регуляторної політики та доступність інформації про встановлені місцевою владою правила ведення господарської діяльності.

– Найбільшу кількість балів у цьому розділі (3 з 20-ти) зможуть отримати ті міста, у яких проводяться відкриті публічні заходи для обговорення проектів регуляторних актів і на офіційних сайтах яких оприлюднюється інформація про врахування або не врахування пропозицій та зауважень до проектів за підсумками таких заходів.

– Додасть балів належне оприлюднення проектів регуляторних актів міської ради та її виконавчого комітету на сайті муніципалітету, а також можливість ознайомитись у окремому його розділі з усіма їх рішеннями, що регулюють бізнес.

– Новацією цьогорічного Рейтингу прозорості стане оцінка оприлюднення муніципалітетами на Єдиному державному веб-порталі відкритих даних https://data.gov.ua , переліків діючих регуляторних актів із зазначенням дати набрання ними чинності, строків проведення відстеження їх результативності та інформації про місце їх оприлюднення.

Відображення регуляторної діяльності у Рейтингу прозорості міст України створюватиме здорову конкуренцію між ними і спонукатиме муніципалітети і міські громади до перегляду застарілих рішень та прискорення дерегуляції на місцях.

Проект «Прозорість та доброчесність публічного сектору» впроваджується спільно з UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.