Обидві арештовані ТЕЦ розпочали повноцінну роботу до початку морозів. Про це повідомляють в Агентстві з розшуку та менеджменту активів (АРМА).

Як стало відомо, гаряча вода нарешті з’явилася в розподільчих мережах Нового Роздолу та Новояворівська. Таким чином, у двох районах Львівщини із запізненням, та все ж розпочався опалювальний сезон.

“На мою думку, це знакова подія в роботі АРМА. Оскільки вперше Агентство зіштовхнулося з таким системним і потужним спротивом на різних рівнях. Але завдяки спільним зусиллям антикорупційних органів, представників центральної і місцевої влади та громадськості все ж вдалося запустити роботу обох ТЕЦ”, — розповіла юридичний радник Transparency International Ukraine Катерина Риженко.

Нагадаємо, що Антикорупційне бюро під процесуальним керівництвом САП завершило досудове розслідування можливого розкрадання газу на 1,4 млрд грн. У рамках цього провадження дві львівські ТЕЦ було арештовано та передано в тимчасове управління. Пізніше в АРМА заявили, що власники теплоенергоцентралей перешкоджають запуску опалювального сезону.

Довідка. Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (скорочено – Агентство з розшуку та менеджменту активів або АРМА)  є центральним органом виконавчої влади зі спеціальним статусом, уповноваженим на формування та реалізацію державної політики у сфері виявлення та розшуку активів, які можуть бути арештовані у кримінальному провадженні, а також  управління активами, які арештовані у кримінальному провадженні. Національне агентство створено за аналогом установ з повернення та управління активами, які успішно функціонують у державах-членах ЄС відповідно до рішення Ради Європейського Союзу № 2007/845/JHA від 06 грудня 2007 року та інших актів права ЄС.

Ця публікація була підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. ЇЇ зміст є відповідальністю виключно Transparency International Ukraine і необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(525) "Це знакова подія в роботі АРМА. Оскільки вперше Агентство зіштовхнулося з таким системним і потужним спротивом на різних рівнях. Але завдяки спільним зусиллям антикорупційних органів, представників центральної і місцевої влади та громадськості все ж вдалося запустити роботу обох ТЕЦ" ["quote_author"]=> string(84) "Катерина Риженко, юридичний радник ТІ Україна" }

Це знакова подія в роботі АРМА. Оскільки вперше Агентство зіштовхнулося з таким системним і потужним спротивом на різних рівнях. Але завдяки спільним зусиллям антикорупційних органів, представників центральної і місцевої влади та громадськості все ж вдалося запустити роботу обох ТЕЦ

Катерина Риженко, юридичний радник ТІ Україна