14 вересня, у день відкриття фестивалю «Кіно проти корупції», у столиці відбудеться панельна дискусія «Медіа у протидії корупції». Участь у події беруть гості з Німеччини та Румунії, українські журналісти-розслідувачі та очільники антикорупційних громадських організацій.

У рамках заходу виступлять спеціальні гості: режисер фільму-відкриття фестивалю «Бурдні ігри» Бенджамін Бест з Німеччини та румунська журналістка і режисерка Євгенія Кіронакі. Крім того, у дискусії візьмуть участь автори українських журналістських розслідувань і представники ГО «Центр протидії корупції», Transparency International Ukraine та НАБУ. Захід відбудеться 14 вересня у Кризовому медіа центрі.

Бенджамін Бест – журналіст і режисер, лауреат численних нагород, у тому числі звання «Журналіст року» від CNN (2011). Його документальний фільм «Брудні ігри», що розповідає про темний бік великого спорту, удостоївся призів за найкращу документальну стрічку, найкращу операторську роботу та найкращий монтаж на кінофорумах у Голлівуді, Лозанні, Лондоні, Мілані та Нью-Йорку. Євгенія Кіронакі за 13 років журналістської практики зняла правозахисні документальні фільми про проблеми сиріт, наркозалежних, ув’язнених, ромів, бідних. Роботи Євгенії одержали низку відзнак на телефестивалях у Румунії, Європі та в інших частинах світу. Спеціальні гості відвідають відкриття фестивалю у Києві.

Також у рамках «Кіно проти корупції» відбудеться показ фільмів-розслідувань від українських журналістів. «Київ – Лондон. З України з готівкою» Наталії Седлецької та Максима Савчука розкаже про подорож кореспондентів до британської столиці у пошуках нерухомості політиків та олігархів, які заробили свої гроші в Україні та на українцях, але зберігають та витрачають їх у Великій Британії. Розслідування журналістів програми «Наші гроші» розкриває незаконні земельні маніпуляції колишнього заступника міністра МВС Сергія Чеботаря. У фільмі «Вбивство Павла» співробітники проекту «Слідство.Інфо» разом з колегами з міжнародної мережі OCCRP розслідують загибель журналіста Павла Шеремета, чиє авто вибухнуло у центрі Києва у липні 2016 року. У столиці показ відбудеться 16 вересня за участі творчих груп.

Кіноогляд розпочинається 14 вересня і триває у 6 містах України: Києві, Кривому Розі, Полтаві, Сєвєродонецьку, Житомирі та Запоріжжі. До програми увійшли шість європейських фільмів, які досліджують природу корупції. Усі покази безкоштовні, за попередньою реєстрацією на сайті nocorruption.org.ua. Відкриття фестивалю відбудеться у столичному кінотеатрі «Київська Русь». Після завершення в Україні, 19–21 жовтня фестиваль відбудеться у Молдові.

Активісти та керівники кіноклубів мають змогу провести фестиваль у своєму місті у рамках проекту «Артхаус Клуб». Для цього потрібно подати заявку на сайті club.arthousetraffic.com.

Фестиваль є частиною спільного проекту Goethe-Institut в Україні та Федерального агентства з громадянської освіти, що має назву Bestechend (Нездоланне) і реалізується за дружньої підтримки Міністерство закордонних справ ФР.

Інформаційна підтримка: Transparency International Ukraine, Центр протидії корупції

Медіапартнери: Espreso, Громадське радіо, Тиждень, oKino, КиевВласть, Хорошее кино, Детектор Медиа, Фраза