Агентство з розшуку та менеджменту активів визначилося з управителем для резиденції Межигір’я. Утім через обурення і тиск громадських організацій та журналістів-розслідувачів продовжило конкурс до 28 лютого.

25 січня під час брифінгу Голова Агентства Антон Янчук запевнив, що тепер до кожного етапу буде допущено громадськість. А також буде відкрите обговорення управителів та їхніх планів на Межигір’я.

Юридичний радник Катерина Риженко повідомила, що  ТІ Україна відвідувала тендерний комітет АРМА та оцінила дотримання формальностей процедури під час вибору управителя. Утім на цьому роль ГО вичерпалася.

“Межигір’я – надто чутливий актив, щоб про нього мовчати. Суспільство має право знати про кожен етап відбору управителя. TI Україна підтримує рішення продовжити конкурс і зробити його повністю прозорим. Ми готові сприяти висвітленню процесу та пошуку достойного менеджера для “Музею корупції”, ‒ зазначила юридичний радник Transparency International Ukraine Катерина Риженко.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(216) "Межигір'я - надто чутливий актив, щоб про нього мовчати. Суспільство має право знати про кожен етап відбору управителя." ["quote_author"]=> string(84) "Катерина Риженко, юридичний радник ТІ Україна" }

Межигір'я - надто чутливий актив, щоб про нього мовчати. Суспільство має право знати про кожен етап відбору управителя.

Катерина Риженко, юридичний радник ТІ Україна

На жаль, організація не мала доступу до документації та не могла оцінити учасників тендеру, їхню доброчесність та зміст фінансових документів.

Після укладання договору між АРМА та управителем має відбутися офіційний “захід” нового менеджера на територію резиденції з актом прийому-передачі майна. Згідно із законодавством, Агентство здійснюватиме періодичну перевірку ефективності управління арештованими активами.

Нагадаємо, що йдеться про управління активами у вигляді нерухомого та рухомого майна у с. Нові Петрівці Вишгородського району, які передані в Агентство на підставі ухвал Печерського районного суду Києва. Новий менеджер керуватиме Межигір’ям, допоки Оболонський районний суд та Київський апеляційний суд не винесуть рішення у справі щодо екс-президента Януковича.

Ця публікація була підготовлена за фінансової підтримки Європейського Союзу. ЇЇ зміст є відповідальністю виключно Transparency International Ukraine і необов’язково відображає погляди Європейського Союзу.