Запрошуємо журналістів і активістів на презентацію результатів дослідження прозорості сотні найбільших міст України. Вона відбудеться 18 липня з 10:00 до 12:00 у коворкінгу Edison Space за адресою м. Запоріжжя, вул. Гагаріна, 3 (торгівельний центр «Гагарін»). Дослідження виконане Transparency International Україна спільно з Інститутом політичної освіти.

Наскільки прозорою є міська влада Запоріжжя? За які сфери місто отримало найбільшу кількість балів? Чому одна сфера отримала нуль балів? Відповіді на ці питання ви отримаєте на нашому заході.

У рейтингу прозорості сотні найбільших міст України Запоріжжя посіло 64 місце й отримало 26 балів зі 100 можливих. Команда аналітиків вибудувала топ-міст за 91 показником у 13 сферах, зокрема, бюджетуванні, землекористуванні, кадровій політиці, закупівлях, наявності онлайн-послуг та інших. Згідно з дослідженням, у Запоріжжі вкрай критична ситуація із прозорістю у сфері соціальних послуг, а також залишає бажати кращого відкритість у сфері житлової політики та комунального майна. Такі результати є не досить оптимістичними. Проте міська влада має можливість їх покращити, а мешканці міста – допомогти у цьому. Позитивні показники, наприклад, має сфера інформації про роботу органів місцевої влади, а також закупівлі.

Рейтинг представлять:

Катерина Цибенко, керівник проекту «Розбудова прозорості в містах України»;

Володимир Подорожко, керуючий справами виконавчого апарату Запорізької обласної ради;

Наталія Заболотна, голова правління ГО «Народний Захист».

Запрошено представника міськради Запоріжжя.

Для участі зареєструйтеся за посиланням: http://bit.ly/2tFSYF6

Проект «Розбудова прозорості в містах України» здійснюється за підтримки Фонду демократії ООН.

Завантажити прес-анонс