Звіт про стан сфери публічних закупівель у першому кварталі 2017-го року підготували експерти Transparency International Україна спільно з фахівцями Міністерства економічного розвитку та економіки. Дослідження містить впорядковані статистичні дані про тендерні процедури за цей період. За цей час, ідеться у звіті, через систему ProZorro уклали понад 45 тис. договорів на 94 млрд. грн. Щоправда, серед оголошених конкурентних процедур успішними виявилися тільки 43% закупівель. У звіті також можна знайти аналіз активності учасників, рівня конкуренції та поведінки замовників щодо дискваліфікації.

Transparenvy International Україна підготувала детальний огляд громадського моніторингу публічних закупівель за досліджуваний період. На основі інформації з порталу DOZORRO була реакція на майже 800 порушень тендерного законодавства. Розділ містить опис найпоказовіших кейсів з типовими спробами провести закупівлю без конкуренції та з дискримінаційними умовами, або ж просто без дотримання формальних вимог закону.

Звіт містить також огляд основних подій у сфері публічних закупівель. Окремо розглянуті усі законодавчі ініціативи за цей час.

Темою кварталу у звіті автори визначили “Допорогові закупівлі”.

Аналітики ТІ Україна та МЕРТ детально розглядають статистичні дані, які свідчать про те, що замовники віддають перевагу процедурі звітування про укладений договір конкурентним допорогам. Оцінюються позитивні зрушення, які можуть спричинити можливі зміни в законодавстві щодо допорогів та ймовірні проблеми.

Зі звітом можна ознайомитися за посиланням.