Завершення року не за горами, отже настав час готуватись до визначення найпрозоріших та найпідзвітніших міст у 2021-ому.

Цьогорічне оцінювання прозорості охопить 100 найбільших міст України, а підзвітності — 50 міст. З них 5 — лідери Рейтингу прозорості 2019 року та ще 45 міст із найбільшою чисельністю населення. Проводить дослідження програма «Прозорі міста».

 

Як можна вплинути на позиції свого міста в Рейтингах?

Якщо ви мешканець міста, що входить до Рейтингу підзвітності — залиште відгуки на роботу міської влади на онлайн-платформі  https://transparentcities.in.

Представники місцевої влади можуть реагувати на відгуки та визначати за ними пріоритетні питання для вирішення у громаді. Також ці відгуки наші аналітики врахують при укладанні Рейтингу підзвітності.

Для представників громадських організацій є інша можливість — оцініть виконання індикаторів у місті та отримайте за це подарунки від програми «Прозорі міста»!

Як це зробити:

– зареєструйте себе або свою організацію на онлайн-платформі Transparent Cities,

– оберіть одне з підзвітних міст у рейтингу, оберіть сферу та визначте за індикатором,

– залиште відгук про (не)виконання індикатора.

Детальну інструкцію для відгуків шукайте за посиланням: https://cutt.ly/7RAlKVp

 

Нагадаємо, Рейтинг прозорості 100 найбільших міст України – це результат оцінки прозорості діяльності міських рад 100 найбільших міст України. Ми перевіряємо прозорість у 14 ключових сферах діяльності органів місцевого самоврядування за 86 індикаторами методології. З методологією дослідження можна ознайомитися за посиланням.

Рейтинг підзвітності міст України дозволяє оцінити, наскільки задекларовані у нормативно-правових актах і публічній комунікації зобов’язання міської влади співмірні із практикою та реальним досвідом жителів громади. Рейтинг охоплює 50 міст України, з них 5 міст – лідери Рейтингу прозорості 100 найбільших міст України та ще 45 міст у порядку спадання кількості населення.