Transparency International Ukraine разом з Фондом державного майна розробляє Реєстр державної власності. Про це йшлося під час обговорення виконання зобов’язань у Плані дій з впровадження Ініціативи “Партнерство “Відкритий уряд” України на 2021-2022 роки. 

Єдиний портал має забезпечити прозорість обліку державної власності на сучасній ІТ-платформі, а також удосконалити управління публічним майном завдяки цифровізації та спрощенню процедур.

“Зараз в Україні налічується понад 1 млн об’єктів держвласності, якими керує 436 господарських організацій з корпоративними правами держави та 151 суб’єкт управління. Ми прагнемо створити сучасний ІТ-продукт, який міститиме дані про майно усіх державних підприємств, установ та організацій. Тому що ані органи держвлади, ані громадськість не знають до кінця, чим володіє держава насправді”, — зазначила керівниця напрямку ТІ Україна Христина Зелінська.

Один з головних викликів цього проєкту — впровадження нових правил на законодавчому рівні, тому організація розпочинає серію дискусій із залученням необхідних сторін.

Ми не лише плануємо запустити реєстр і передати його державі, але й сприяти зміні законодавчих правил щодо обліку об’єктів державної власності”, — резюмувала Христина. 

Цей захід є частиною програми “ЄС за доброчесність” для Східного партнерства, що фінансується Європейським Союзом та спільно реалізується Партнерством “Відкритий уряд” у 2020 — 2022 рр. та Антикорупційною мережею ОЕСР. На зустрічі учасники мали можливість обговорити прогрес, визначити сфери, які потребують подальшої підтримки, виправити курс, а також запропонувати власні точки зору та рекомендації.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(264) "Ми не лише плануємо запустити реєстр і передати його державі, але й сприяти зміні законодавчих правил щодо обліку об’єктів державної власності" ["quote_author"]=> string(0) "" }

Ми не лише плануємо запустити реєстр і передати його державі, але й сприяти зміні законодавчих правил щодо обліку об’єктів державної власності