Вищий антикорупційний суд призначив покарання у вигляді 4 років позбавлення волі слідчому прокуратури та 3 роки — адвокату без права обіймати певні посади протягом 2 років.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура розпочали це розслідування ще 1 листопада 2016 року. Тоді, кажуть у НАБУ, слідчий прокуратури Павленко та адвокат Боженко взяли 50 тис. дол. хабаря для себе та третьої особи. Вони нібито мали вплинути на перекваліфікацію підозри чоловіку, якого підозрювали у шахрайстві. 

Обом фігурантам інкримінували зловживання впливом (ч. 2 ст. 369-2).

25 квітня 2017 року САП спрямувало обвинувальний акт до Подільського районного суду, де справа слухалася аж до запуску Вищого антикорупційного суду. 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(329) "НАБУ та САП розпочали це розслідування ще 1 листопада 2016 року. Тоді, кажуть у НАБУ, слідчий прокуратури Павленко та адвокат Боженко взяли 50 тис. дол. хабаря для себе та третьої особи." ["quote_author"]=> string(0) "" }

НАБУ та САП розпочали це розслідування ще 1 листопада 2016 року. Тоді, кажуть у НАБУ, слідчий прокуратури Павленко та адвокат Боженко взяли 50 тис. дол. хабаря для себе та третьої особи.

Цікава й пов’язана з цим кейсом справа. Як зазначає Олег Новіков зі Слово і Діло, слідчий прокуратури Павленко та адвокат Боженко мали посприяти чоловіку, який обіцяв за 30 тис. дол. позитивну рекомендацію ВККС у конкурсі на суддю місцевого суду. А Верховна Рада проголосує за його призначення суддею безстроково.

Нагадаємо, 22 липня ВАКС засудив Анатолія Целуха, суддю Малиновського райсуду суду Одеси, до 7 років ув’язнення з конфіскацією. Йшлося про використання службового становища, хабар у 2,5 тис. доларів за розгляд цивільної справи та потрібне судове рішення.

Наразі підсудні мають 30 днів, аби подати апеляцію на рішення ВАКС.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(120) "Наразі підсудні мають 30 днів, аби подати апеляцію на рішення ВАКС." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Наразі підсудні мають 30 днів, аби подати апеляцію на рішення ВАКС.