Українське представництво всесвітнього антикорупційного руху Transparency International запрошує представників міської влади Сєвєродонецька до реєстрації на тренінг  «Як покращити показники Сєвєродонецька в рейтингу прозорості міст». Він відбудеться у рамках проекту «Зроби місто прозорим, бери участь у врядуванні». Захід відбудеться 13 листопада з 9 до 19 у готелі «Мир» за адресою:  Сєвєродонецьк, вул. Лисичанська 1.

Зареєструватися на тренінг можна за посиланням: http://bit.ly/2lM4Uos. Дедлайн – 9 листопада о 12.00. Кількість учасників обмежена. Представників влади, які візьмуть участь у тренінгу, повідомлять про це заздалегідь.

Сєвєродонецьк посідає 73 місце у Рейтингу прозорості 100 міст України  місце. Місто отримало лише 22,5 балів зі 100. Саме тому ТІ Україна вирішила працювати над зменшенням корупційних ризиків, підвищувати підзвітність влади саме у цьому місті. Також проектом передбачено поширення позитивного досвіду з прозорості серед представників влади Маріуполя, Мелітополя та Ірпеня. Окрім цього, у зазначених містах також відбуваються аналогічні тренінги. Окрім того, на вулицях цих міст проводяться інформаційні кампанії, під час яких жителям розкажуть як домагатися підзвітності влади. Такі кампанії вже відбулися у Маріуполі та Мелітополі.

Навчальний захід для представників влади Сєвєродонецка проведе тренер Міжнародного республіканського інституту та експерт Інституту політичної освіти Тарас Случик. Учасників навчать, як підвищувати прозорість різних сфер відповідальності влади, розкажуть, як досягти прозорості у сферах інформації про роботу місцевої влади, доступу та участі, у сфері комунального майна, грантів та фінансів, а також продемонструють найкращі практики прозорості у сфері землекористування.

Тренінг має на меті збільшити розуміння посадовців Сєвєродонецька принципів підзвітності, а також підвищити культуру прозорості серед муніципалітету. Представники ТІ Україна хочуть започаткувати діалог з органами місцевої влади для втілення рекомендацій з покращення прозорості.

Сьогодні в Україні проходять процеси децентралізації, які передбачують передачу повноважень та бюджетних надходжень на місцевий рівень. І хоча завдяки цьому процесу місцеві бюджети стали більш незалежними, корупційні ризики залишаються однією з ключових загроз для ефективного місцевого самоврядування. Тому ТІ Україна продовжує працювати над прозорістю у регіонах України і активно мотивувати представників влади на містах до прозорості та підзвітності.

Проект «Зроби місто прозорим, бери участь у врядуванні» виконується ТІ Україна у співпраці з Центром демократії та верховенства права в рамках проекту «Посилення коаліції РПР», який впроваджується за підтримки Європейського Союзу.

Завантажити анонс