сайтстартує проект

Transparency International Україна починає активно боротися з корупцією на місцевому рівні. Це буде здійснюватися в межах дворічного проекту «Побудова відкритих міст в Україні» за підтримки Фонду демократії ООН. Очікуваним результатом діяльності є підвищення прозорості 15 муніципалітетів.

В межах проекту команда дослідників побудує рейтинг прозорості 100 найбільших міст України на основі словацької методології, яка показала свою успішність. Аналітики використають близько 10 показників: доступ до інформації, публічні закупівлі, конфлікт інтересів, місцеві інвестиції та ін. З цього рейтингу буде обрано 15 міст із найнижчою прозорістю.  Для громадських активістів, журналістів та представників органів влади цих міст ТІ Україна проведе ряд тренінгів де навчатиме кращим практикам прозорості та підзвітності.

Також буде надано субгранти 15 місцевим антикорупційним організаціям, які втілюватимуть свої ініціативи для того, щоб підвищити показники прозорості муніципалітетів. Після імплементації ініціатив субгрантерів буде проведено фінальне дослідження, яке виміряє результати.

Партнерами проекту є Transparency International Словаччина та Інститут політичної освіти. Триватиме проект з 15 січня 2017 до 15 січня 2019 року.