До президентського законопроекту №8068 “Про національну безпеку України” пропонують внести правки, які позбавлять Службу безпеки України невластивих їй функцій у сферах боротьби з економічними та корупційними злочинами. Відповідні зміни до закону подала народний депутат, голова комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко. У разі їх ухвалення, СБУ втратить можливість займатися контррозвідкою у сфері економіки та позбудеться права проводити оперативно-розшукові заходи у сферах економіки та боротьби з корупцією. Відповідні зміни презентували 26 квітня на спільному брифінгу депутатів, представників бізнесу та антикорупційних громадських організацій.

Раніше СБУ вже позбавили права розслідувати економічні і корупційні злочини. Проте законодавці залишили СБУ  функції “забезпечення економічної безпеки” та “боротьби з корупцією”. Ці повноваження дозволяють посадовцям спецслужби здійснювати оперативні та контррозвідувальні заходи. На практиці це означає право на прослушку, використання агентури, проведення обшуків у форматі “маски-шоу”, делегування своїх представників для роботи у державних органах. Оперативні співробітники СБУ можуть виявляти злочин і, згідно з інструкціями, повинні поінформувати державний орган, до повноважень якого належить розслідування цього правопорушення. Проте співробітники СБУ часто, виявляючи такі факти, починають “торги” з потенційними фігурантами.

“Численні журналістські розслідування показують, що очолюють антикорупційний напрямок у СБУ люди, які не можуть пояснити свої величезні особняки та люксові авто, — зазначив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін. Замість боротьби з корупцією ми спостерігаємо незаконне збагачення працівників СБУ, вимагання хабарів та утискання бізнесу, якщо той відмовляється грати за їх правилами чи платити “данину”. Замість боротьби з сепаратизмом працівники СБУ “дозволяють” за $3000 користуватися підробленими документами, щоб проживати на території України. І це у той час, коли у країні війна”.

Згідно із запропонованими змінами, ТОП-корупцією зможе займатися лише Національне антикорупційного бюро України, яке має право слідства та проведення оперативно-розшукових заходів. Розслідування дрібної корупції та економічних злочинів (і відповідно оперативна робота у цій сфері) залишаться у Національної поліції України. Державне бюро розслідувань, а в перспективі і Державна служба фінансових розслідувань, незабаром почнуть займатись розслідуваннями окремих економічних злочинів. Залишити ці повноваження СБУ означатиме створити умови для дублювання функцій та посилення тиску на бізнес. У СБУ повинні залишатися лише функції, притаманні спецслужбі, — захист суверенітету та боротьба з тероризмом.

“Зараз в України є історичний шанс забрати в СБУ можливість незаконного тиску на бізнес, що є однією з суттєвих перешкод до залучення інвестицій в Україну, — відзначила народний депутат Ганна Гопко. — СБУ має виконувати свої функції — боротися з тероризмом і диверсантами. Реформа СБУ, яку вимагають від України наші західні партнери та НАТО, є “перезрілою”.

Міжнародні експерти та бізнес неодноразово звинувачували СБУ в тиску на компанії і заявляли, що це є однією з ключових перешкод для залучення інвестицій в Україну.

“Тиск правоохоронних органів на бізнес — це червоне світло для будь-якого інвестора в Україні і є чітким сигналом для них, що в країні відсутнє верховенство права. — заявив президент Європейської бізнес асоціації (EBA) Томаш Фіала. — Я багато спілкуюся з інвесторами та власниками бізнесу. Їхня позиція чітка: поки в Україні бізнес буде незахищеним від незаконних дій силовиків   — сюди вкладатимуть в рази менше, ніж у наших західних сусідів, тому економічна відсталість буде зростати”.

Ярослав Юрчишин, виконавчий директор Transparency International Україна, звернув увагу на те, що така ситуація з українською спецслужбою тягне на дно Україну в світовому рейтингу корупції. “Ми аналізували, чому Україна на таких низьких позиціях в рейтингу “Індексу сприйняття корупції”. Нагадаю, за результатами минулорічного дослідження Transparency International наша країна посіла непритаманне європейській державі 130 місце. Ми прийшли до висновку, що одна з причин втручання спецслужб в роботу бізнесу. Під виглядом боротьби з економічною злочинністю СБУ фактично блокує роботу окремих суб’єктів, а то і цілих галузей. Ракові метастази корупції, яку породжують ці невластиві спецслужбі функції, поширюються на всю правоохоронну систему. Ми зараз маємо вікно можливостей для реформи СБУ. А наступним кроком має стати формування адекватної Служби фінансових розслідувань,“ — відзначив керівник українського представництва міжнародної антикорупційної мережі.

Згідно з офіційним звітом Служби безпеки України щодо кількості справ переданих до суду, кожне 4 кримінальне провадження, що розслідувало СБУ, — не з їхньої підслідності. З 889 справ, переданих до суду, майже 200 мали розслідуватися іншим правоохоронним органом. На запит народного депутата Сергія Лещенка з проханням надати статистичну інформацію про роботу у сфері економічної безпеки СБУ відповіло, що “статистичні показники контррозвідувальної діяльності органів та підрозділів СБУ становлять державну таємницю та підлягають захисту”.

Варто відмітити, що траплялися випадки, коли СБУ паралізувало не лише діяльність окремих компаній, а й цілих напрямків. Яскравим прикладом може бути нещодавній скандал навколо ринку зрідженого газу. Коли СБУ заблокувало роботу кількох компаній-постачальників, встановивши монополію однієї компанії.

Втручалася свого часу економічна контрозвідка СБУ і в закупівлю ліків для смертельно-хворих українців. Служба безпеки Україна почала писати листи керівництву держави про необхідність “перегляду механізму” закупівель та викликати на допити членів робочих груп МОЗ.

Нагадаємо, що на початку квітня парламент ухвалив проект закону №8068 “Про національну безпеку України” у першому читанні і невдовзі голосуватиме за нього у другому читанні.