Amalia Awards що два роки відзначає професійність і вплив борців з корупцією в рамках глобального руху Transparency International.

Цьогоріч у категорії “Вплив” нагороду отримала організація Transparency International Ukraine.

 

З часів свого заснування наша команда невпинно працює для того, щоб робити країну сильнішою: підвищувати прозорість, підзвітність, конкурентність та ефективність на всіх рівнях. 

TI Ukraine допомогла створити та згодом передала державі системи Prozorro, Prozorro.Продажі, eHealth та Prozvit. Також команда впровадила Рейтинги прозорості та підзвітності міст, розбудувала спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями та співзаснувала коаліцію RISE UA, що захищає доброчесність і ефективність у відбудові.

Водночас команда Transparency International Ukraine комплексно працює над:

  • поліпшенням роботи антикорупційної інфраструктури України: аналізує законодавство, адвокатує зміни, долучається до відбору кадрів у інституціях, дає рекомендації органам;
  • процесами конфіскації активів та їхнім ефективним управлінням;
  • приватизацією публічного майна;
  • зменшенням рівня корупції на місцевому рівні через регулярне дослідження міст, співпрацю з міськрадами та залучення мешканців до прийняття рішень;
  • відстоюванням інтересів держави й просування потрібних змін на міжнародній арені тощо.

Організація завжди орієнтована на співтворення змін з державою, гуртування стейкхолдерів та конструктивне партнерство.

“Наша команда вдячна за цю відзнаку і віддано працює для того, щоб робити Україну сильнішою. Ще з часів Революції Гідності ми регулярно даємо владі рекомендації та шляхи до їхнього втілення, а також стежимо за процесами виконання. Усе для того, щоб держава без корупції стала нормою в Україні, а антикорупційна інфраструктура злагоджено працювала на благо громадян. Це важлива відзнака для організації, адже вона фіксує її значний поступ та вплив з-поміж 120 країн, які долучені до глобального руху Transparency International”, — каже виконавчий директор TI Ukraine Андрій Боровик.

Більше про нашу історію, роботу й досягнення читайте тут: https://ti-ukraine.org/history/details.html

Дякуємо Transparency International за відзнаку!

 

Детальніше про нагороду

 

Нагорода названа на честь Амалії Костанян, яка була головою TI Armenia. Амалія була героїнею боротьби з корупцією, вона раптово померла у 2010 році; роботу Амалії можна схарактеризувати як самовідданий і безстрашний внесок у боротьбу з корупцією.

Вона була лише одним із багатьох борців з корупцією в родині TI. У 2010 році щорічні збори членів Transparency International прийняли рішення створити нагороду, яка б їх вшановувала.

Нагорода має дві категорії:

  • Вплив — позитивна зміна, викликана діями або представництвом. Зміни, які вплинули на життя людей або інституційні процеси та політику, що сприяли боротьбі з корупцією.
  • Професіоналізм — просування місії представництва або Transparency International загалом шляхом демонстрації професійної досконалості та досвіду у сфері антикорупційної роботи.

Попередній раз, у 2019 році у категорії “Вплив” нагороду отримала TI Lithuania’s Transparency School. Це щорічний найсучасніший тренінг з боротьби з корупцією та підзвітності для майбутніх лідерів. А у категорії “Професіоналізм” — Рут Лілокула, виконавча директорка Transparency Solomon Islands, яка очолила організацію в складний трансформаційний період для країни.