26 лютого представники управління стратегічних розслідувань Національної поліції намагалися зачитати протокол про адміністративне порушення члену Громадської ради доброчесності, адвокату Роману Маселку. Він відомий тим, що захищає інтереси викривачів, зокрема експрокурора Олександра Божка і судді Лариси Гольник. 

Ідеться про те, що нібито Маселко у стані конфлікту інтересів брав участь у затвердженні негативного висновку щодо судді Окружного адмінсуду Києва Тетяни Скочок, колишньої помічниці “легендарного” Андрія Портнова. На думку “правоохоронців”, це конфлікт інтересів, оскільки вона розглядала один із позовів Маселка у письмовому провадженні. Лише це і стало підставою для складення протоколу щодо Маселка.

Ці дії мають незаконний характер, оскільки, за словами Маселка, протокол повинен спиратися на документи, утім навіть пояснення в нього ніхто не відбирав.

Наразі представники поліції зачитали лише половину протоколу та покинули офіс Фундації DEJURE. Протокол по факту не вручено.

Такі дії “орлів Авакова і Портнова” вкотре доводять: протистояти нереформованій судовій і правоохоронній системам можливо лише разом, тотально протидіючи на всіх рівнях.

ТІ Україна навіть не хоче закликати ні до чого Міністра МВС Авакова. Оскільки єдине, чого хочеться, — аби він пішов з посади і поніс відповідальність за свої незаконні рішення та бездіяльність. А в історії з Окружним адмінсудом Києва та зокрема Вовком нарешті треба поставити крапку.