12,7 балів з 20 можливих.

Саме стільки Київ отримав за прозорість інвестиційного сектору. Такими є результати дослідження Прозорості інвестиційного сектору міста, проведене за методологією українського представництва міжнародної антикорупційної мережі 

Transparency International

10 жовтня у Києві відбулася презентація Рейтингу прозорості інвестиційного сектору 100 міст України, на яку було запрошено представників міськради, журналістів, активістів.

На заході були представлені результати дослідження, проведеного у сотні найбільших міст України і в якому місто зайняло 2 місце.

Характеризуючи стан з прозорістю інвестиційного сектору в Києві, координаторка програми «Прозорі міста» у Transparency International Катерина Цибенко зазначила: «Київ посідає друге місце в рейтингу прозорості інвестиційного сектору, але має тільки 12,7 балів із 20. Позитивними прикладами є наявність геопорталу, ухвалення програми фінансування малого бізнесу . Рішення про запровадження електронних аукціонів для продажу прав на розміщення сезонної торгівлі, прийняте Київською міською радою, допомагає створити рівні умови для підприємців, і завдяки цьому вони можуть створювати нові робочі місця та ВВП. Є інвестиційний портал, але на ньому немає інвестиційного паспорта українською мовою. Також там бракує інформації про інженерні мережі об’єктів для інвестування».

Анатолій Котов, координатор проекту «Від прозорості в інвестиційному секторі до подолання корупційних ризиків», охарактеризував важливість проекту наступним чином: «Проект направлений на те, щоб підняти прозорість на рівні міста в інвестиційному секторі. Були проаналізовані сайти міських рад за 17 показниками, які відображають інвестиційну сферу (наявність геопорталу, наявність інвестиційного паспорту міста та інше).  Результатом проекту має стати підвищення балів в рейтингу прозорості інвестиційного сектору 100 найбільших міст України як мінімум в 10 містах».

ТІ Україна продовжує працювати над прозорістю у регіонах України і активно мотивувати представників місцевого самоврядування бути більш прозорими. Адже відкритість та прозорість є основними умовами для зменшення рівня корупції.