18 вересня у Маріуполі відбувся майстер-клас для представників міськрад “Прозоре самоврядування: чому це вигідно для міської ради та громади”. На захід були запрошені представники міських рад східних областей.

На заході учасники разом з тренерами з міської ради Маріуполя ділилися досвідом щодо наступних проблемних моментів у роботі:

Громадськість неконструктивна та приходить тільки покричати. Як змінити ситуацію?

Виставляємо на сайті багато інформації, а ГО все одно просять у своїх запитах її надати їм персонально. Як перестати робити зайву роботу?

Також поділилися досвідом впровадження бюджету участіта залучення громадян до користування електронними сервісами, а також про те, як привабити у місто інвесторів та як зробити сайт міста по-справжньому корисним для громадян.

Як зазначили учасники заходу, спілкування з людьми, які працюють в тій самій сфері та мають схожі проблеми в роботі, а головне знаходять вихід з проблемних ситуацій, надихає до змін у місті.

Захід проходив в рамках проекту «Клуб прозорих міст», ціллю якого є наснажувати міста до досягнення високих показників прозорості та розповсюдження практики серед інших міст України.