Антикорсуд частково задовольнив позов Мін’юсту і стягнув кошти та цінні папери на понад 2 млрд гривень. Наразі це найбільша конфіскована сума за 2 роки роботи санкційного механізму. Справу розглядали пів року через великий обсяг активів і складну структуру власності компанії. 

Що це за компанія?

Компанія Royal Pay Europe зареєстрована у Латвії та надає послуги зі здійснення електронних платежів й інших фінансових рішень для підприємств.

Проти цієї компанії у 2023 році ДБР відкрило кримінальне провадження за фактом заволодіння понад €30 млн, виділеними іноземними банками одній з українських комерційних банківських установ. 

За матеріалами цього розслідування, компанія під час воєнних дій на Харківщині спробувала переоформити права власності на нерухомість одного з українських банків, що перебуває у процедурі ліквідації. Крім того, ДБР встановило, що бенефіціаром Royal Pay Europe є Сергій Кондратенко – громадянин росії, пов’язаний з російським букмекером 1XBET.

Раніше в межах відкритого кримінального провадження активи Royal Pay Europe арештували й передали в управління АРМА, яке виступило третьою стороною у санкційній справі. На підставі матеріалів цього провадження Мін’юст звернувся до ВАКС з позовом про конфіскацію. Далі активи мають бути передані Фонду держмайна. 

Апеляційна скарга на рішення ВАКС суду може бути подана учасниками справи та їх представниками протягом п’яти днів з дня проголошення рішення суду.

Більше про цю та інші санкційні справи та стягнуті активи дізнавайтеся з нашої онлайн-платформи.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(303) "Компанія під час воєнних дій на Харківщині спробувала переоформити права власності на нерухомість одного з українських банків, що перебуває у процедурі ліквідації." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Компанія під час воєнних дій на Харківщині спробувала переоформити права власності на нерухомість одного з українських банків, що перебуває у процедурі ліквідації.